FC Twente Nieuws

Cocu vindt FC Twente een pittige, maar interessante tegenstander

Cocu vindt FC Twente een pittige, maar interessante tegenstander

Philip Cocu zal zaterdag op de bank zitten bij Vitesse. Hij is de opvolger van Thomas Letsch die een aanbod van VfL Bochum niet aan zich voorbij kon laten gaan. Bij zijn aanstelling werd duidelijk dat er de komende tijd veel gaat veranderen in Arnhem, maar wel gefaseerd. De vraag is dan ook hoe hij zaterdag gaat starten tegen FC Twente.

“Je hebt natuurlijk een beoogde speelwijze, die bestaat uit verschillende elementen. Ik licht veel toe aan de spelers, zodat zij weten waarop de nadruk ligt in oefeningen en partijen", vertelt hij op de clubwebsite van Vitesse.

"De tijd is relatief kort, ook omdat sommige spelers pas later terugkwamen, maar we brengen al wel accenten aan. We handelen naar de situatie en willen het team zo goed mogelijk klaarstomen voor de pittige uitwedstrijd tegen FC Twente. De wedstrijden, daar gaat het altijd om."

Een aantal zaken die hij wil veranderen zijn ook terug te zien in de speelwijze van FC Twente. "Het is een interessante tegenstander, die comfortabel in balbezit is en waar veel vaste en herkenbare patronen zichtbaar zijn. Het is ook een team dat vanuit de reactie heel direct richting het doel kan gaan. We kijken naar de tegenstander, maar gaan uiteindelijk uit van eigen kracht. Daarbij benaderen we het positief; er liggen mogelijkheden.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties