FC Twente Nieuws

Cocu ziet FC Twente als voorbeeld en richt zich op principes in 'lastige week'

Cocu ziet FC Twente als voorbeeld en richt zich op principes in 'lastige week'

Na het vertrek van trainer Thomas Letsch naar VfL Bochum is Vitesse uitgekomen bij Phillip Cocu om de ploeg weer richting de subtop te leiden. De club uit Arnhem is het seizoen niet goed begonnen en gooit het met Cocu over een heel andere boeg. De nieuwe hoofdtrainer zoekt eerst naar balans en stabiliteit in de groep.

"We hebben in vier dagen intensief getraind", vertelt Cocu tegenover de Gelderlander. "Ik heb beelden bekeken. Van Vitesse en FC Twente. Op basis daarvan zetten we nu een strijdplan neer. Twente steekt goed in elkaar. Dat kan domineren en vanuit de reactie spelen. Dat is in speelwijze een voorbeeld voor Vitesse. Wij moeten die richting op."

Eerst moet Cocu zijn selectie nog leren kennen. "Ik heb deze week veel gesprekken gevoerd. Laagdrempelig. Op het veld. Telkens met een ander. Ik moet snel de mens achter de voetballer leren kennen. Normaal heb je daar een voorbereiding voor. De internationals waren verder niet okselfris. Zo’n reisdag naar Arnhem hakt er gewoon in. Dat moet niet onderschat worden. Vliegtuig, hotel, hangen: reizen is echt vermoeiend. En dat zag ik ook terug op het veld. Op de vrijdagtraining waren de koppies veel frisser", aldus de oud-speler van Vitesse.

Bij de eerste trainingen hamert Cocu vooral op bepaalde spelprincipes. "Ik heb de nadruk gelegd op enkele principes, die ik belangrijk vind. Er is bijvoorbeeld veel aandacht gegeven aan de kwaliteit van de passing. Veel zit in details. Een simpele pass kan bepalen of je vooruit kunt voetballen of juist weer terug moet spelen. Het lastige van deze week is wel dat de internationals pas later aansloten. We hebben nu een strijdplan gemaakt. Ik kan zaterdag na de wedstrijd pas zeggen of er genoeg voorbereidingstijd is geweest", besluit de 51-jarige oefenmeester.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties