FC Twente Nieuws

Column: De bal gaat weer rollen!

Column: De bal gaat weer rollen!

Nog maar een paar dagen geleden bevond ik mij op het schitterende strand van Key West. Deze prachtige plaats ligt op het zuidelijkste puntje van de USA, 90 mijl van Cuba. Amerika stopt daar gewoon en begint er tegelijkertijd. Uiteraard had ik het prachtige badlaken met het logo van onze club weer mee. Het felle rood leek nog feller door het zeer indringende zonlicht en het spierwitte strand. Turend over de Atlantische oceaan liet ik mijn gedachten over het afgelopen seizoen gaan en vroeg ik mij af wat het komende seizoen zal gaan brengen. Alle reuring, alle ellende, alle toestanden, alle conflicten en al het gedoe rond de club maakte plaats voor een gevoel van trots dat ik ervoer toen ik die ochtend in het hotel een twitterbericht las van Jeroen Kapteijns van de Telegraaf;

FC Twente heeft, na de drie topclubs in de eredivisie, het hoogste aantal seizoenkaarten in het betaalde voetbal verkocht.

Positieve ontwikkelingen
Laat dat even tot u doordringen beste medesupporter!! Dat zegt wat hoor. Dat geeft wat aan! Ondanks het zaadvoetbal van het vorige seizoen en de even dramatische als verdiende degradatie laten de Twentefans massaal zien hoe het hoort, wederom. Dat geeft mij een goed gevoel, dat geeft mij vertrouwen dat we als FC Twente er zijn om weer terug te komen en te blijven. Het geeft ook aan dat we de passie voor de club met velen delen. Mooi man!

Foto: Stefan Schipper
Foto: Stefan Schipper

Het ligt echter niet alleen aan de support en de bezieldheid van de enorme achterban. Er zal nu echt haast gemaakt moeten worden met het samenstellen van een toekomstbestendige Raad van Commissarissen. Dat orgaan zal in balans moeten zijn en kracht en verstand van zaken moeten uitstralen op iedere discipline. Het moet gedaan zijn met de interne verschuivingen van functies, al of niet uit (ego)nood geboren. Er zal gekeken moeten worden naar bewezen kwaliteit op ieder vakgebied. Een achterban als de onze verdient dat gewoon! Naast het gegeven dat het hoogstnoodzakelijk is, wil je zo snel mogelijk weer terug zijn op het hoogste niveau. Een goede algemeen directeur die het wereldje kent is daarbij een eerste stap. De RVC lijkt qua aansturing nu meer op een duiventil in verval dan een baken van rust en stabiel beleid. Er wordt aan gewerkt heb ik begrepen, mooi!

Wat ook een goede ontwikkeling genoemd kan worden, is de toenadering die is ontstaan tussen de club en Vak P. Beiden zijn daarbij gebaat. Daar moet sprake zijn van zo veel mogelijk eenheid en wederzijdse openheid, waarbij je elkaar recht in de ogen kunt kijken en kunt uitspreken wat je wel- of niet aanstaat.
Daarnaast staat er een nieuw supportersplatform in de steigers. Een platform dat meer waardering en formele erkenning zal krijgen vanuit de club met meer invloed dan voorheen. Prima!

We zijn er echter nog niet. Er hangt veel af van het promoveren binnen twee jaar, wil je als club daarna niet weer voor dezelfde problemen komen te staan als tijdens de afgelopen maanden. De recente ontwikkelingen zien er echter goed uit. Hopelijk kan iedere betrokkene daar met alle energie aan verder werken de komende tijd.

Foto: Pro Shots
Foto: Pro Shots

De bal gaat weer rollen
Nog even en het 53e seizoen in het betaalde voetbal van onze club gaat beginnen. In een bijkans uitverkochte Veste (!!) zal Sparta de eerste tegenstander zijn in de Eerste Divisie. Een divisie die we uiteraard het liefst zo snel mogelijk weer verlaten. Ik zal, uit respect voor het voetbal in het algemeen en mijn club in het bijzonder, de naam van de sponsor van deze divisie niet noemen. Het voelt aan alsof Harry Potter de hele dag ‘Voldemort’ loopt te schreeuwen met een vermolmd stokje in zijn hand. “Doe dat nou toch niet jongen, je speelt met vuur”.

De malloot die bedacht dat deze naam wel goed bij een voetbalcompetitie past, zou ik een gratis sessie bij een gediplomeerd psychiater aanbevelen. Begrijp mij niet verkeerd, ons past enige bescheidenheid, maar zo´n naam plakken op een voetbalcompetitie?

Ted’s Army
Veel belangrijker is uiteraard de samenstelling van het team. Er is qua selectie wederom sprake van grote wijzigingen. Holla, El-Hamdaoui, de broeders Jensen, ter Avest, Thesker, Maher, Cuevas, Slagveeer, Lam, Tighadouini, Liendl, Kvasina zijn allemaal vetrokken. Daarvoor in de plaats is een opvallend contingent, voornamelijk Spaanssprekende spelers gekomen; Ricardinho, Rafael Ramos, Nacho Monsalve, Brama, Hölscher, Schenk, Bapoh, Smith, Christian Gonzalez en Aitor Cantalapiedra. Tien spelers, waarbij mij direct het officieuze Cubaanse volkslied te binnen schiet bij de naam Cantalapiedra. Dat lied, ietwat aangepast; Guantanamera, leent zich uitstekend voor het toezingen van Aitor als hij scoort….’Cantalapiedra, amigo Cantalapiedra….Cantalapiedraaaaaa….amigo Cantalapiedraaa”….That’s it -

Wat mij betreft mag er nog wel wat aanvallende versterking bijkomen, maar we weten gewoon nog niet waar we staan qua selectie. Ted zal nog wel wat in zijn mouw hebben zitten. Wederom was de voorbereiding niet optimaal en wederom zullen we zien dat de definitieve selectie er pas in september echt zal staan. Wat dat betreft is de Eerste Divisie echter anders dan de Eredivisie. Buiten het kampioenschap om is het van belang dat je als team op het eind van de competitie op je sterkst bent. Dan worden, nogmaals buiten het kampioenschap om, de prijzen echt verdeeld. Uiteraard moet je gaan voor het hoogste, dat staat buiten kijf.

Jammer genoeg zullen we veel te maken krijgen met verplichte buscombi’s bij de uitwedstrijden. Het wordt echter een nieuwe ervaring, met nieuwe tegenstanders, andere stadions, andere atmosfeer etc.

[google]

Ik heb er veel zin in. Wellicht wordt dit het seizoen waarin alles uiteindelijk op zijn plaats zal gaan vallen. Zowel bestuurlijk als sportief. Wellicht wordt dit het seizoen waarin we weer met trots en passie onze club kunnen aanmoedigen en er ook wat voor terugkrijgen qua inzet en prestaties. En hopelijk wordt dit het seizoen waarvan we later kunnen zeggen: “toen begon de wederopstanding van onze mooie club”, en waarom ook niet!

COTE!!!

TAZ

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties