FC Twente Nieuws

Column: De Beenham blues

Column: De Beenham blues

‘Blues a healer, all over the world
Blues a healer, healer, all over the world, all over the world
It healed me, it can heal you
The blues can heal you, early one morning
It can heal you
The blues can heal you
Yeah, yeah’

De bovenstaande tekst komt uit het in 1989 uitgebrachte en immer onvolprezen nummer; ‘The Healer’, in de uitvoering van John Lee Hooker en Carlos Santana. Het knalde zaterdagochtend ergens keihard uit een auto op de randweg in Haarlem. Als een plotse bliksemschicht van licht in een verder wat druilerige en mistige ochtend. Bluesmuziek als helende kracht in deze donkere tijden. Prachtig!

Mijn vrouw en ik stonden daar met onze fiets te wachten voor een stoplicht, op de terugweg naar Zandvoort. Even daarvoor hadden we drie ‘ik mis oe’ matchday pakketten opgehaald bij het Haarlemse afhaalpunt van SV De Gouden Korenaren. Wat een goed bedachte actie is dat en wat geeft het toch mooi weer hoe groot wij als volksclub zijn. “Kun je niet naar het stadion, dan komt het stadion naar je toe”, geniaal.

[google]

Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Haarlem, Zwolle, Twente, overal zetten mensen zich in om het pakket te vullen, te verspreiden en bij de supporters te krijgen. Het levert nog punten op ook nog. De relatie tussen de matchdaypakket actie en de uitslagen van Twente is ondertussen niet meer te ontkennen ?. Uiteraard ontbreekt het broodje beenham niet. Het broodje dat zoveel meer is dan de ingrediënten waar het uit bestaat. Het broodje dat door heel supportersland faam heeft verworven en de ‘geur van de Veste’ met zich brengt. Het broodje ook, dat je een beetje het gevoel en vertrouwen geeft dat er ooit weer normale voetbaltijden zullen zijn, midden in deze vreselijke Corona pandemie en alles wat daarbij komt kijken.

Dat gevoel krijg ik trouwens ook als ik kijk naar de gang van zaken bij ons geliefde FC Twente. Nadat we als club door het oog van de naald waren gekropen volgden er een aantal woelige jaren. Zowel op sportief, financieel, als bestuurlijk vlak. Momenteel zie ik steeds meer stabiliteit en rust terug. Niet dat we er al zijn, maar er staat nu iets hoor. Steviger dan voorheen. Een goede trainer, een goede technisch-directeur een betere en meer solide supportersinbreng, bestuurlijke rust en vertrouwen. Dat geeft hoop voor de toekomst.

Column: De Beenham blues

Voetballen zonder publiek blijft behelpen en raar om te zien. Dat er desondanks in deze tijd zulke mooie en unieke initiatieven vanuit de club, samen met de supporters en de ondernemers ontstaan, geeft eens te meer aan hoe groot onze club is en hoe diep de verbinding tussen FC Twente supporters door heel Nederland en overal ter wereld gevoeld wordt. Of het nu gaat om de actie ‘TwentevoorTwente’, de matchdaypakketten actie, de Twente loterij, telkens gaan we weer om onze club heen staan om haar door moeilijke tijden te loodsen.

Die gedeelde eenheid en dat gevoel samen de Twente familie te vormen wordt niet alleen met de mond beleden, maar steeds weer prachtig in praktijk gebracht door velen die zich vrijwillig inzetten. Op welke manier dan ook. Dat maakt ons als club zo groot en uniek en dat zal het altijd blijven doen. Los van de prestaties op het veld. Dat maakt dat we straks met recht weer; ‘Trots daw veur Twent bint’ kunnen gaan zingen in het stadion als de hele Corona ellende voorbij is, en dat kan mij niet snel genoeg zijn.

Deze week kwamen een aantal kerstcadeaus, besteld bij de FC Twente fan shop binnen. Een ervan is voor mijn schoonzoon. Een voormalig Heerenveen fan die inmiddels tot de ‘juiste kerk’ is gaan behoren en graag een FC Twente hoodie wilde. Mijn dochter had hem vorig jaar een paar keer meegenomen naar de Veste en sindsdien is hij bevangen door het Twente virus; “Wat je allemaal bij FC Twente ziet gebeuren door de supporters zie je echt nergens anders in Nederland” zei hij laatst. Kijk, dat is mooi om te horen.

Terwijl ik dit tik, luister ik naar ‘The Healer’ en ruik ik de Twente beenhamgeuren uit de keuken komen. Ik krijg er zowaar de blues van. De Beenham blues.

Kerst nadert en we kunnen het ‘rampjaar 2020’ bijna afsluiten, hoe sober dat ook zal moeten gebeuren. Ik wens iedereen alvast een in alle opzichten gezond, gelukkig en vooral een ‘normaal’ 2021 toe. Blijf elkaar vasthouden!

TAZ

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties