FC Twente Nieuws

Column: Het moet eens klaar zijn!

Column: Het moet eens klaar zijn!

Wat een ieder ook mag- en kan zeggen over onze FC Twente, saai en voorspelbaar is het al een hele tijd niet meer. Bijna elke dag valt er wel weer wat nieuws te noteren vanuit de club of de periferie.

Na de passie en inzet die werd getoond tegen Utrecht, was het spel afgelopen zondag weer slap en zonder veel inspiratie en overtuiging. Eigenlijk gewoon een enorme zaadpot waar niemand op zat te wachten. Turend naar een bal die er erg lang over deed om bij de Groningse schutter te belanden, zagen onze verdedigers eruit als verveelde en lamlendige paspoppen uit een willekeurige knakenshop. “Waar had u de bal in het doel wensen te werken mijnheer? Oh, daar precies in ons midden? Komt u maar hoor”. Man wat een verschil met die week ervoor.

Hopelijk slagen de spelers erin om het tussen de oren te krijgen dat iedere wedstrijd dient te worden gespeeld met overtuiging en inzet, vanaf het begin tot het laatste fluitsignaal. Dat ze het wel degelijk kunnen opbrengen, hebben ze laten zien. Of is die energie alleen uit de kast gehaald om Hake te steunen? Dat zou wel heel triest zijn.

Om je te kunnen handhaven in de Eredivisie zullen begrippen als strijd, inzet en overtuiging beslissend zijn. Vechtvoetbal tot de laatste snik zal ons verder brengen dan te slap en voorzichtig beginnen. Ook vanavond zal er uit een ander vaatje dan vorige week getapt moeten worden en wel direct vanaf de aftrap. Collectief vechten voor iedere meter is het devies. D’ran!

Vak P
Buiten het veld viel mij vooral het statement van Vak P op en de wijze waarop zij vakkundig in het pak te lijken gezet door de gemeente en de club zelf. Damn, de gang van zaken rondom de inmiddels beruchte inval en de gebeurtenissen daarna vormen zo langzamerhand een goede voedingsbodem voor een keiharde politieke thriller. Zelfs Frank Underwood zou er een tril lip van krijgen. Ondergeschikten de schuld in de schoenen schuiven van een foute beslissing door de directie zelf genomen (namelijk niet ingaan op een verzoek om bij een spoedoverleg aanwezig te zijn en de persoon die er namens de club wel was er nota bene voor proberen te laten hangen), direct gebukt gaan staan met een pot vaseline in de hand omdat de gemeente wat irritatie ondervindt vanwege een feest en vervolgens de dooie onschuld spelen en ondertussen ruim baan geven aan een wraakzuchtige overheid die bloed aan de paal wil zien? Het zal je maar gebeuren?

Column: Het moet eens klaar zijn!

Ik zal niet beweren dat een deel van het probleem ook niet bij Vak P ligt, de oplossing waar we allemaal zo naar verlangen ligt echter wel degelijk bij de club en de gemeente. Vak P hangt in de touwen. Het cultinstituut waar we allemaal trots op zouden moeten zijn en koesteren. Niet kritiekloos, maar wel met respect voor haar verleden en functie in het stadion. Stel desnoods voorwaarden op om herhaling te voorkomen, maak keiharde afspraken met beschrijving van de gevolgen als er niet aan wordt voldaan. Communiceer deze ook luid en duidelijk! Er is genoeg te verzinnen om tot een oplossing te komen. Bij mij wil het er niet in dat deze zaak tot een escalatie heeft kunnen komen, terwijl het, als het om verboden handel in bepaalde middelen gaat voldoende camera’s vlak bij Vak P hangen om dat in beeld te brengen en de schuldigen vervolgens individueel op te sporen en eventueel te berechten. Ieder kuthaartje kan bij wijze van spreken vanuit vierendertig hoeken worden vastgelegd tegenwoordig. Pak je die gasten, dan pak je ook de veronderstelde, maar niet aanwezige handel in het home aan. Langzaam, maar zeker.

Twente, Verenigt!
Uiteraard had ik ook graag een reactie van de club gezien. Maar vanaf die kant is het nog steeds oorverdovend stil als het gaat om de communicatie naar buiten toe. Daar kan ik mij, gezien de nog steeds precaire situatie waarin de club zich bevindt wel iets bij voorstellen. Maar kom op zeg, een beetje terugkoppeling naar de hondstrouwe achterban is wel op zijn plaats zo langzamerhand.

Column: Het moet eens klaar zijn!

Deze week werd voor mij helaas ook duidelijk dat Twente Verenigt! zichzelf bijkans aan het opheffen is. Was destijds een van de redenen om tot oprichting over te gaan dat het recente verleden zich nooit meer mag herhalen, dat supporters meer en helderder informatie vanuit de club dienen te krijgen en dat er desnoods “SV overschrijdende” acties gevoerd gaan worden om dat te bewerkstelligen, nu zegt het overblijvende deel van het bestuur in feite hetzelfde als de club.

“Diplomatiek, niet aan de grote klok hangen, rustig en bedaagd”. Er is op zich uiteraard niets mis met al deze termen op zich, maar het schiet wat mij betreft het oprichtingsdoel volstrekt voorbij. Als er bij de oprichting was gezegd dat de diplomatieke weg en stilte naar de supporters toe het devies zou zijn, was er waarschijnlijk geen hond die zich had aangemeld. Wellicht op een verdwaalde teckel met geheugenproblemen na.

En waarom kunnen beide wegen niet bewandeld worden? Die jongens in het stichtingsbestuur doen hun stinkende best. Daarnaast zal er altijd ruimte moeten zijn voor heldere communicatie richting achterban, actieve informatieverstrekking waar nodig en gepast en het organiseren van daadkracht als de situatie daar om vraagt. In de nieuwe vorm vraag ik mij af of er nog wel voldoende draagkracht is voor een orgaan als Twente, Verenigt!. Daar zouden de bestaande supportersverenigingen zich eens over moeten buigen lijkt mij. Zonder draagvlak wordt er namelijk niets anders bewerkstelligd dan het verplaatsen van lucht of het bellenblazen zonder zeepsop.[google]

En nu moet het eens klaar zijn
Dit alles geschreven hebbende zou ik, en ik denk met mij velen, er een lief ding voor over hebben dat alle gedoe vanaf de zijlijn en de onzekerheid qua wijze van voortbestaan van de club eens tot een einde kwam. Al ruim twee jaar worden we geconfronteerd met onheil en rampspoed in diverse gradaties. Genoeg is eens een keer genoeg!

Ga als volwassen mensen met elkaar aan tafel en kom tot een oplossing die voor de meerderheid perspectief biedt. Pleur die ego’s eens opzij en laat het clubbelang voorgaan op welk ander deelbelang dan ook. Ik ben er wel klaar mee zo langzamerhand. Het zal echter nog wel een aantal maanden onrustig blijven schat ik in.

Maanden waarin hopelijk de contouren zichtbaar worden van de toekomst van onze club, de club waar we het allemaal voor doen en altijd zullen blijven doen. Wat er ook gebeurt en ondanks alles. Er is en blijft, in alle verdeeldheid die er mag zijn, voor ons allen maar 1 club, ons FC Twente, nu, straks en voor altijd!!

COTE!!!

TAZ
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties