FC Twente Nieuws

Column: No one likes us, we don’t care!

Column: No one likes us, we don’t care!

Pats, boem, knal. Daar was dan weer de zoveelste uppercut, liek veur de bek van iedere Twentesupporter. Na de wedstrijd tegen Zwolle was er weer wat hoop gegroeid in menig Twentehart, om een dag later wederom een teleurstelling te moeten meemaken. Een zware teleurstelling, omdat het doek nu toch wel definitief lijkt te zijn gevallen. Komt er dan maar geen eind aan de martelende kwelling?

Vier punten achterstand met nog twee wedstrijden te gaan. In theorie kan het nog, maar in theorie hadden we met een dergelijke begroting ook helemaal geen laatste mogen staan en was tante Hanny niet bij Ome Henk weggelopen als hij niet had besloten om vrouwenkleren te gaan dragen. Om maar eens wat te noemen.

1983
Mijn gedachten gaan terug naar de vorige degradatie. Ook toen speelde het team op het eind thuis tegen Zwolle. Er waren rond de 10.000 toeschouwers, wat veel was voor dat seizoen. Ook toen werd er met 2-0 gewonnen. FC Twente had het gered! Ware het niet dat het dekselse Helmond Sport op de laatste wedstrijddag gelijkspeelde in plaats van verloor. Iets waar bijna niemand rekening mee hield gebeurde dan toch. Met een 16e plaats in de competitie ging FC Twente er rechtstreeks uit. Samen met NAC en NEC. IK herinner me nog die invalide jongen die in zijn rolstoel de brand stak in een FC Twente vlag en daar, al schelden en tierend, de sintelbaan mee op- en neer reed. De hele streek zat ik zak- en as. Hoewel FC Twente toen nog niet de fan base had die het nu heeft. Ik heb die dag volgens mij bijna niet gesproken. Zat er volledig doorheen en begreep het gewoon niet. Na een tijd gaat echter de knop weer om en kijk je weer uit naar het nieuwe speelschema en hoop je maar een ding, zo snel mogelijk weer terug naar het hoogste niveau. Dat gebeurde gelukkig ook.

Kom eens naar buiten
Dat omzetten van de knop zou ik ook heel graag wat meer uitgesproken zien van de huidige clubleiding/bestuur. Want zo simpel als toen zal het dit keer niet worden vrees ik. De toekomst begint nu! Dat besef moet er heel snel komen. Kom nu eens naar buiten met je verwachtingen, je hoop en je angsten. Kom eens naar buiten met nieuws over een nieuwe technische man, die gewoon niet snel genoeg aangesteld kan worden om niet weer het drama van vorig seizoen te krijgen. Die zal een visie en plan mede moeten opstellen, gericht op de lange termijn. Die zal er voor moeten zorgen dat er niet meer als een kip zonder kop in de Veste wordt rondgelopen door mensen die van elkaar niet weten wat ze doen, laat staan dat ze een gezamenlijke visie uitdragen. Die zal er ook voor moeten zorgen dat het gros van het huidige team een trap onder het hol krijgt en gaat moven.

Het is veruit het slechtste FC Twente team dat ik ooit heb zien spelen. Zo eerlijk moet ik zijn. Best wel een paar leuke spelers, maar het is geen team, geen spirit (op dinsdag na), geen professionaliteit (zie de kaartenverzamelaars), te weinig kwaliteit, geen teamgeest en te veel passanten die dat ook niet verbloemen. Daar moet de hark door en de bezem overheen. Grote schoonmaak! Jan heeft er een grote klerebende van gemaakt wat dat betreft.

Natuurlijk zal er veel afhangen van de vraag of we er inderdaad uitvliegen of toch nog een wonder van Bijbelse proporties mee gaan maken. Het zou echter een goede zaak zijn als de club, direct nadat er duidelijkheid is over welke divisie we gaan spelen naar buiten komt met een gedegen plan van aanpak. Dat kan supporters ook overhalen om de seizoenkaart te verlengen, mochten die nog twijfelen.

[google]

Actielijst
Wat mij betreft zou ik daarbij de volgende actielijst graag ingevuld willen zien;

No one likes us, we don’t care!
Ondertussen is er één heel groot positief geluid te horen over FC Twente. En dat gaat alleen maar over de geweldige support die de club krijgt en blijft krijgen van de hondstrouwe fans. Dat wordt nu steeds meer duidelijk. Dat is ook mooi en hoort bij een cultclub als de onze. Daartegenover staat dan ook weer de haat richting de club als zodanig. Recent zag ik een korte docu over nog zo’n club die door de anderen gehaat wordt. Het Londense Millwall. Daar zingen ze een lied vanaf de tribunes dat potentie heeft (uiteraard vertaald) om een lied van ons te worden. Simpel en veelzeggend. Kijk en lees zelf maar:

No one likes, no one likes us
No one likes us, we don’t care
We are Twente, FC Twente
We are Twente, Enschede!!

Houdt elkaar vast, houdt de club vast, houdt de rijen gesloten. Samen gaan we een nieuwe toekomst in. Een toekomst die uiteindelijk zal leiden naar een wederopstanding van onze mooie club die nog lang in ieders herinnering zal voortleven. Daarvan van ben ik overtuigd.

COTE !!!!!!!

TAZ
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties