FC Twente Nieuws

Column: Twente rood!

Column: Twente rood!

Bizarre taferelen in Groningen vorige week, heb je het gehoord? Een paar verdwaalde zwart/witte ‘Tukkers’ stonden in de Euroborg te zingen Twente rood, Twente rood!’. Even dacht ik, Calimero’s zingen toepasselijk ‘Twente groot, Twente groot!’. "Want zij zijn groot en ik ben klein en da's niet eerlijk!". Anyway, oordeel zelf, het Almelose accent is lastig, ik hoor: ‘Twente rood!’.

Wat is het toch fijn om Tukker te zijn deze lente, als je buiten Almelo woont. Een bomvol stadion. Een geweldige sfeer. Mooie sfeeracties. Een spelersgroep die uniformiteit uitstraalt. Geen beschamend ku(ns)tgras. Zeg maar, alles waar ze in Almelo van dromen.

Onze jonks staan tevens dicht bij de supporters. Vorige week maakten de FC Twente spelers een onwies mooi gebaar naar een medesupporter door met een spandoek te poseren als steunbetuiging. Deze ultieme uiting van noaberschap is velen ontgaan.

Dit seizoen kan niet meer kapot, vol vertrouwen gaan we de laatste fase in. De wederopstanding van FC Twente is een feit. Ongeacht de eindnotering moeten we het resultaat vieren als een kampioenschap. We zingen ‘Twente rood, Twente rood!’

Niemand heeft durven te voorspellen dat we voor de 3e plaats zouden strijden. Als je in oktober 2021 had gezegd dat we voor de 5e plaats zouden strijden dan hadden ze je voor malloot uitgemaakt. Jawohl! FC Twente kleurt weer rood op de wangen. We zijn weer euforische Tukkers die mogen dromen van Europees voetbal.

Het euforische sentiment verdienen wij als Twentenaren, onbetwist hondstrouw publiek na magere jaren vol van reuring. Twente rood! in hart en nieren, door goede en onmeunigeslechte tijden. Daar hebben ze in Almelo blijkbaar veel respect voor, vandaar het ‘Twente rood, Twente rood!’ uit volle Calimero borstjes gezongen in de noordelijke varkensstal.

Wellicht ben ik Oost-Indisch doof. Desondanks acht ik de kans groot, vandaag lofzang vanuit Almelo, heel Erve Asito zingt: ‘Twente rood, Twente rood!’.

Matthijs Bos

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties