FC Twente Nieuws

Column: Vol verwachting klopt ons hart

Column: Vol verwachting klopt ons hart

Het is een beetje het gevoel dat je vroeger had in de derde week van november. De Goedheiligman komt met de boot aan en wat heeft hij voor mij in petto. Nieuwsgierig en toch ook een beetje benauwd. Ik weet niet hoe dat met u is, maar het komt redelijk sterk overeen met mijn gemoedsrust op dit moment. Zo aan de vooravond van de nieuwe competitie in onze ere-divisie.
De verlanglijstjes zijn ingeleverd en nu maar afwachten of de wensen worden vervuld. Mijn verlanglijstje is eigenlijk relatief kort. Ik wil graag sprankelend voetbal zien, inzet en spelplezier. Mijn stelling is dat de resultaten dan vanzelf komen.

Mijn verlanglijstje voor de Goedheiligman werden vroeger veelal gehonoreerd. Toen wist ik nog niet dat mijn ouders, die mij hielpen met het opstellen van het lijstje, al menig artikel op zolder hadden staan. Mijn lijstje heb ik niet ingevuld met Munsterman en ik weet ook niet wat bij hem 'op zolder staat', maar ik weet welhaast zeker dat hij graag de verlangens op mijn verlanglijstje zou willen vervullen. Sterker nog: volgens mij zou het zelfs zijn lijstje kunnen zijn.

Munsterman en de Goedheiligman. Er zijn verschillen maar ook overeenkomsten. Het grootste verschil is dat Munsterman bestaat en de Goedheiligman niet. Een overeenkomst is dat beide voor of op de bühne goed kunnen acteren. Nog een overeenkomst is dat ze allebei onevenredig veel aandacht krijgen van en in de media. Het is dat Munsterman groot is geworden in het krantenbedrijf en dus tussen het journaille. Hij weet dus hoe het werkt en hoe vluchtig het kan zijn. Maar ook hoe snel je een stempel kunt krijgen. De opportunistische 'laptoptikkers' schreven onze FC af en ook de afgrond in.

Nu zal ik ook niet ontkennen dat ik met grote nieuwsgierigheid het nieuwe seizoen tegemoet treed. Wat doet het elftal? Komt er nog een spits bij? Wie van de zes keepers wordt straks de definitieve nummer één? Hoe zal het lichtgewicht middenveld met hun surplus aan creativiteit zich ontwikkelen? U had zich deze vragen ook al gesteld neem ik aan.

In de achterhoede zal, op termijn, Stevens wel de nummer één worden in het doel. Bengttson zal een vaste waarde zijn. Bjelland ook, als hij maar blessurevrij blijft. Op links en rechts achter zal het nog wel even spannend worden. In ieder geval wel gezelliger als die Martina net zo goedlachs is als zijn snelle naamgenoot in de atletiek.

De trukendoos kan, letterlijk en figuurlijk, opengetrokken worden op het middenveld. In plaats van de diesel Fer doen we het nu met spelers die niet zouden misstaan bij biljard artistiek. Alleen het probleem is dat de artistieke hoogstandjes ook begrepen moeten worden door de medespelers, anders is die meesterlijke steekpass om iemand vrij voor het doel van de tegenstander te zetten voor niets. Natuurlijk zal als Brama en Ebecilio weer vit zijn het middenveld er anders uit komen te zien, maar dat is vooreerst nog niet het geval.

Voorin zitten de grootste vraagtekens. Ook deze zin zal voor u geen verrassing zijn. Toen ik in de voorbereiding in verslagen van wedstrijden zag langskomen dat 'Castagnios een kans had gemist' en 'Janssen met een steekpass vrij voor de keeper kwam maar naast schoot' kreeg ik spontaan een dejá vu.
We weten dat je per wedstrijd twee keer moet scoren om een gerede kans te maken op de winst. Met een stabiele achterhoede kun je met die marge van twee een eind komen. Maar dan moet 'die knikker' er wil in! Lukt dit niet dan wordt je zelf je grootste vijand.

Zaterdag gaan we, om in biljardtermen te blijven, 'aquit'. Laat de voeten spreken en daarmee de critici monddood maken.

Tot slot wil ik nog een korte reactie geven op de kritiek op het bestuur van FC Twente. Munsterman gaf aan dat 'als ze het beter kunnen ze het over kunnen nemen'. Eerder heb ik al eens geschreven dat je als voorzitter van een voetbalclub meer in het nieuws bent dan de premier van ons land. De kritiek geeft het opportunisme aan dat heerst in de (voetbal)sport. Juist door daar niet aan toe te geven kun je je onderscheiden. Munsterman is een emotioneel mens, maar ook een strateeg en ondernemer. Geef hem en de zijnen de ruimte en de tijd. Voetbal is een spelletje en voor velen een belangrijk spelletje. Voor velen is onze Veste een Kathedraal waar ze hun geloof kunnen belijden. Ik zie het met wat meer afstand, ietwat relatiever.

Toch zal ook mijn hart sneller kloppen als mijn verlanglijstje uitkomt. Ik wens u allen een mooi seizoen toe.

Bert Hassink

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties