FC Twente Nieuws

Compilatie | De geweldige seizoenstart van Smal: Smaldini in Oranje?

Compilatie | De geweldige seizoenstart van Smal: Smaldini in Oranje?

Gijs Smal is uitstekend begonnen aan het seizoen. De linksback staat verdedigend zijn mannetje, maar vooral aanvallend valt hij op. Met één goal en drie assists uit de eerste acht eredivisiewedstrijden en ook nog eens twee assist in vier Conference League-voorrondewedstrijden is Smal al bij zes doelpunten betrokken in de eerste twaalf wedstrijden van het seizoen.

Smal doet het zelfs zo goed dat ESPN op Instagram vraagt of de linksback een kandidaat is voor Oranje onder een video met de vier goalcontributies van 'Smaldini'. In deze video (te zien onderaan het artikel) zijn de prachtige goal en de drie goede assits van Smal te zien. Dat de verdediger dit seizoen goed in vorm is, is niet alleen te zien aan deze goalcontributies. Tegen Excelsior deelde hij namelijk een geweldige panna uit, ook hieronder te zien.

Ook was Smal goed voor twee assists in de Conference League. In de thuiswedstrijd tegen FK Cukaricki gaf hij uit een vrije trap een assist op Robin Pröpper. In Florence zette Smal met een prachtige pass Václav Cerny oog in oog met de doelman van Fiorentina, die knap afrondde. Deze assists zijn tevens te zien onder de poll en de advertentie.

Verdient Smal een plek bij het Nederlands elftal?


[totalpoll id="196612"]

Appgebruikers kunnen stemmen via deze link.

De goals en assists in de eredivisie van Smal

De fantastische panna tegen Excelsior

De assist tegen FK Cukaricki

De assist tegen ACF Fiorentina

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties