FC Twente Nieuws

Contracten Brama en Bosch formeel opgezegd door FC Twente

Contracten Brama en Bosch formeel opgezegd door FC Twente

FC Twente heeft besloten om de contracten met Wout Brama, Jesse Bosch, Godfried Roemeratoe en Giovanni Troupée formeel op te zeggen. Dit houdt niet in dat al deze spelers komend seizoen niet meer actief zijn voor FC Twente. De club heeft nog altijd de mogelijkheid om tot een akkoord te komen voor het einde van het contract op 30 juni.

Volgens de CAO moeten clubs de contracten van spelers met een tussentijds verlengde en aflopende verbintenis voor 1 april formeel opzeggen. Doet de club dat niet, dan wordt het contract van de desbetreffende speler automatisch met een jaar verlengd.

Dit betekent niet altijd dat de club ook per definitie van die spelers af wil. FC Twente geeft namelijk aan dat het binnenkort gesprekken gaat voeren met Brama en Bosch over een eventueel nieuw contract.

Voor Troupée en Roemeratoe is het wel definitief einde verhaal. Beide spelers mogen de club na dit seizoen verlaten. Roemeratoe wordt momenteel verhuur aan Willem II. Door de formele opzegging van het contract vervalt ook de optie dat Willem II de middenvelder voor 750.000 euro over kan nemen. Hierdoor is Roemeratoe per 1 juli transfervrij over te nemen door de Tilburgers. Zo niet, dan kan hij transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties