FC Twente Nieuws

Corona zorgt voor verlies van 200 miljoen in de Nederlandse voetbalwereld

Corona zorgt voor verlies van 200 miljoen in de Nederlandse voetbalwereld

Komende zaterdag is het precies één jaar geleden dat het coronavirus voor het eerst werd vastgesteld in Nederland. Twee weken later begon de ellende in de voetbalwereld, de KNVB moest de voetbalcompetities afbreken en later zelfs stilleggen.

Een jaar later zijn de amateurcompetities inmiddels weer stil komen te liggen, en vervolgens wederom afgebroken. De betaald-voetbalcompetities zijn nog altijd wel aan de gang. Die hebben dankzij corona ook een behoorlijke pauze achter de rug.

In de eredivisie moesten 74 competitiewedstrijden worden geschrapt in het seizoen 2019-2020. In de KeukenKampioenDivisie en de daarbij horende play-offs ging het om 102 geschrapte wedstrijden. Ook werd de Bekerfinale in dat seizoen afgelast. In het begin van het seizoen 2020-2021 werd ook nog eens de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal afgelast.

Hoewel de competities nu dus lopen, is er nog altijd geen publiek toegestaan in de stadions. Dit alles heeft tot fors verlies geleid voor de Nederlandse clubs. Volgens de Telegraaf gaat het in totaal om een verlies van 200 miljoen euro voor het betaalde voetbal. Hierin hebben de clubs in de eredivisie een groot aandeel.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties