FC Twente Nieuws

"Daar wil ik de supporters nog graag voor bedanken"

"Daar wil ik de supporters nog graag voor bedanken"

FC Twente Vrouwen wist zondag de topper van Ajax te winnen onder toezicht oog van duizenden supporters. In De Grolsch Veste wist FC Twente met 3-1 te winnen. Door de overwinning heeft FC Twente de koppositie overgenomen van Ajax. FC Twentes topkeepster Daphne van Domselaar had en heldenrol met een gepakte penalty.

"Ja, dat is natuurlijk top. Maar die laatste redding ook!", vertelt Van Domselaar op de officiële website van FC Twente. "We hebben het echt als team gedaan. Een penalty houden is alleen voor de keepster, maar daar win je de wedstrijd niet mee. Het is echt een teamprestatie."

Ajax had in de eerste helft de beste kansen. De bezoekers raakten de paal, de lat en misten een strafschop. Toch wist FC Twente het om te draaien en de drie punten in Enschede te houden. Van Domselaar weet wel hoe dat komt. "Dat komt echt omdat wij alles voor elkaar geven. Samen werken we hard voor elkaar. Maar niet te vergeten, de duizenden fans die vandaag aanwezig waren. Dat helpt ontzettend goed. Daar wil ik de supporters nog graag voor bedanken", zegt Van Domselaar.

FC Twente-trainer Joran Pot analyseert de wedstrijden. "We konden de eerste helft niet goed druk krijgen op Ajax. Dit ging de tweede helft beter. We wouden het compact houden in het midden, zodat Ajax wat voorspelbaarder ging voetballen. Hierdoor kwamen er veel voorzetten en die verwerkten wij goed. Een goede prestatie dus", aldus Pot.

De 1-0 kwam van Suzanne Giesen, die vlak daarvoor inviel voor de geblesseerde Ella Peddemors. "Suzanne viel fantastisch in. Ze was tussen de linies aanspeelbaar en ze behield het balbezit. En ze scoort natuurlijk, een goede wedstrijd van haar", besluit de trainer van FC Twente Vrouwen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties