FC Twente Nieuws

"Dan moet Heracles snel zijn, want hij gaat bij FC Twente tekenen"

"Dan moet Heracles snel zijn, want hij gaat bij FC Twente tekenen"

Irakly Yegoian is de enige speler die mee afreist naar Costs Rica zonder contract bij FC Twente. De Georgiër is speler van de FC Twente/Heracles Academie waar hij dit seizoen kampioen werd met Onder 21 in de Divisie 2 en afgelopen weekend meespeelde met Onder 18 dat strijdt tegen degradatie uit Divisie 1.

Voor de 18-jarige middenvelder is de trip naar Costa Rica een ultieme beloning na een sterke periode bij Onder 21. De verwachting is dat hij snel wordt vastgelegd door FC Twente, maar een oplettende Heracles-supporter vindt dat hij veel beter past bij Heracles. En dat is niet alleen omdat hij een goede voetballer is.

De supporter in kwestie weet namelijk dat de betekenis van de voornaam Irakly gelijk staat aan Heracles. "Irakly is de Georgische versie van de Griekse naam Heracles", zo bevestigt nader onderzoek. Het is een populaire naam in Georgie, het land waar Yegoian werd geboren. Later vluchtte hij met zijn ouders naar Nederland.

Ondanks het verhaal denkt clubwatcher Leon ten Voorde niet dat Heracles nog kans maakt bij de speler. "Dan moeten ze heel snel zijn in Almelo, want die jongen gaat bij FC Twente tekenen. Daar kun je vergif op innemen", vertelt hij zelfverzekerd tijdens de podcast de Ballen Verstand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties