FC Twente Nieuws

Danilo en Cerny het nieuwe koningskoppel van FC Twente

Danilo en Cerny het nieuwe koningskoppel van FC Twente

Danilo Pereira da Silva en Vaclav Cerny zijn tot nu toe de smaakmakers bij FC Twente. De Tukkers hebben dit seizoen tien goals in de eredivisie gemaakt waarbij de Braziliaanse spits of de Tsjechische rechtsbuiten acht keer direct betrokken waren middels een goal of assist. Bij vier goals zijn de Braziliaan en de Tsjech samen direct betrokken.

Cerny wordt dit seizoen gehuurd van FC Utrecht. Bij de Domstedelingen wist de 23-jarige buitenspeler niet te overtuigen en kwam hij amper aan spelen toe. Het was dus twijfelachtig of de Tsjech het goed ging doen bij FC Twente, maar hij presteert momenteel ver boven verwachting met drie goals en twee assists in vijf duels.

Na een aantal goede jaren van Danilo in de Keuken Kampioen Divisie met Jong Ajax, verhuren de Amsterdammers de 21-jarige Braziliaan aan FC Twente, waar hij eredivisie-ervaring op kan doen. De spits wist voor de Tukkers al vier keer het net te vinden en heeft drie keer de beslissende pass gegeven.

Goals waarbij Danilo of Cerny betrokken is (samen betrokken dikgedrukt)

Bij slechts twee goals van FC Twente waren de Braziliaan en de Tsjech niet betrokken. Queensy Menig scoorde namens de Tukkers de 1-0 tegen Fortuna Sittard op aangeven van Jayden Oosterwolde. Alexander Jeremejeff nam de 3-1 voor zijn rekening in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen uit een corner die werd getrapt door Gijs Smal. Verder opvallend: FC Twente kwam tot nu toe ieder duel dit seizoen op voorsprong.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties