FC Twente Nieuws

Danilo hoeft niet te vrezen, FC Twente gaat geen nieuwe spits halen

Danilo hoeft niet te vrezen, FC Twente gaat geen nieuwe spits halen

De supporters van FC Twente hoeven dit seizoen niet meer te rekenen op nieuwe aankopen. Jan Streuer laat weten dat hij klaar is op de transfermarkt en dat Jans het moet doen met de spelers die hij nu ter beschikking heeft. In totaal twee minder dan de eerste seizoenshelft.

In de winterstop vertrokken Lamprou, Jeremejeff en Dervisoglu. Tot overmaat van ramp raakte ook Vaclav Cerny zwaar geblesseerd waardoor het seizoen voor hem er al opzit. Streuer haalde Abass en Narsing om het verlies van het viertal op te vangen.

Voor Jans is het de laatste weken even puzzelen want hij heeft op dit moment ook te maken met een flink aantal blessures. Brama, Oosterwolde, Ebuehi, Roemeratoe waren de afgelopen weken allemaal aan de beurt. "Als de geblesseerde spelers terug zijn, hebben we een groep waarmee we heel aardig in de subtop kunnen meedoen", zo is de mening van Streuer in gesprek met de TC Tubantia.

Een deel van de supporters had graag nog een extra spits bij de selectie gezien. Op dit moment is Danilo de enige pure spits binnen de selectie. Een bewuste keuze. "Als Ajax met Tadic in de spits speelt, geef je ook geen hoge ballen van de zijkanten. Als je een targetman haalt, moet je anders gaan spelen."

[google]

"Wij hebben bewust gekozen voor aanvallers met snelheid, een individuele actie en jongens die bereid zijn veel druk te zetten. Dat gaan we halverwege het seizoen niet veranderen. Het moet wel passen bij hoe we willen spelen." In een eerder interview liet hij al doorschemeren dat in noodgevallen ook Dumic als extra spits kan fungeren. Dit principe werd afgelopen zondag toegepast in de wedstrijd tegen VVV Venlo. Helaas zonder succes.


[totalpoll id="164578"]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties