FC Twente Nieuws

Danilo houdt gemoederen flink bezig na interesse van Feyenoord

Danilo houdt gemoederen flink bezig na interesse van Feyenoord

Danilo Pereira da Silva houdt de gemoederen in Amsterdam en Rotterdam momenteel flink bezig. De kleine Braziliaan is in het bezig van een aflopend contract bij Ajax en volgens Feyenoord Transfermarkt heeft Feyenoord interesse om de spits binnen te hengelen.

De overgang is minder gevoelig als die van voormalig FC Twente-aanvaller Steven Berghuis. Die maakte afgelopen zomer als de grote man van Feyenoord de overstap naar de aartsrivaal uit Amsterdam. Hij koos voor zijn sportieve ambities en dat werd hem niet in dank afgenomen.

Danilo werd afgelopen seizoen door Ajax verhuurd aan FC Twente. Hij schoot uit de startblokken met maar liefst elf doelpunten en vier assists in de eerste dertien wedstrijden. Daarna ging het wat stroever en eindigde hij het eredivisieseizoen met zeventien doelpunten en vijf assists.

De goaltjesdief keerde terug in de hoop een kans te krijgen onder Ten Hag, maar in de tussentijd werd Haller voor vele miljoenen aangetrokken. Halverwege het seizoen kwam daar ook nog eens de terugkeer van Brobbey bij. Voor Danilo genoeg reden om te kiezen voor een transfervrij vertrek in de zomer van 2022.

Voor FC Twente betekende dit financieel slecht nieuws. Jan Streuer heeft tijdens de onderhandelingen met Ajax een doorverkooppercentage weten te bedingen. Bij een toekomstige verkoop zou FC Twente een deel van de transfersom meekrijgen. Nu de Braziliaan uit zijn contract loopt houden zowel Ajax als FC Twente niets over aan de spits.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties