FC Twente Nieuws

Danilo kiest voor aartsrivaal en laat Ajax en FC Twente met lege handen achter

Danilo kiest voor aartsrivaal en laat Ajax en FC Twente met lege handen achter

Danilo heeft ervoor gekozen om een gevoelige overstap te maken. De Braziliaan loopt per 1 juli uit zijn contract bij Ajax en zal daarna aansluiten bij Feyenoord, de aartsrivaal van de Amsterdammers. De Braziliaan gaat een vierjarig contract tekenen bij de club die volgende week in de finale staat van de Conference League.

Ajax investeerde veel geld in de kleine aanvaller die in 2017 voor zo'n twee miljoen euro werd overgenomen van het Braziliaanse FC Santos. Hij werd tussentijds verhuurd aan FC Twente waar hij liet zien over voldoende kwaliteiten te beschikken om te slagen in de eredivisie.

Echter toen hij terugkeerde bij Ajax, had de club een flinke transfersom op tafel gelegd voor Sebastien Haller. Het nieuws kwam destijds hard aan Danilo die hoopte dat hij een kans zou krijgen onder Erik ten Hag. Toen afgelopen winter ook Brian Brobbey terug werd gehaald hakte Danilo de knop definitief door en koos voor een transfervrij vertrek uit Amsterdam.

Volgens de Telegraaf zou Arne Slot zeer gecharmeerd zijn van de kleine aanvaller die dit seizoen slechts 272 minuten maakte in de eredivisie. Hierin kwam Danilo twee keer tot scoren en leverde hij één assist. In de Keuken Kampioen Divisie speelde de Braziliaan negen wedstrijden waarin hij zeven keer doel trof en vier keer de aangever was.

Het nieuws dat Danilo Ajax transfervrij gaat verlaten is niet alleen slecht nieuws voor Ajax, maar ook voor FC Twente. Bij de huurdeal heeft Jan Streuer een door verkooppercentage weten te bedingen. Bij een toekomstige doorverkoop zou een percentage van de transfersom doorvloeien naar FC Twente. Nu hij Ajax transfervrij verlaat, vervalt ook deze clausule.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties