FC Twente Nieuws

Danilo op weg naar concurrent FC Twente in strijd om Europees voetbal

Danilo op weg naar concurrent FC Twente in strijd om Europees voetbal

Na de komst van Brian Brobbey heeft Ajax-spits Danilo Pereira da Silva er een extra concurrent bijgekregen. Het gevolg is dat de Braziliaan de rest van het seizoen op weinig speelminuten hoeft te rekenen. Vitesse trok dezelfde conclusie en heeft zich inmiddels gemeld bij Ajax om de spits over te nemen.

De Arnhemmers zijn dit seizoen één van de concurrenten van FC Twente in de strijd om Europees voetbal. De club wil graag een extra spits aan de selectie toevoegen nu Oussama Darfalou is verhuurd aan PEC Zwolle en Julian von Moos terug is gekeerd naar FC Basel.

Danilo heeft bij Ajax een aflopend contract en de kans lijkt klein dat de Braziliaan bij gaat tekenen. Vitesse wil de spits in eerste instantie huren, maar sluit een definitieve overname niet bij voorbaat uit.

"We praten in eerste instantie over een speler die voor een half jaar naar Vitesse gaat. Alleen als zich een enorme kans voordoet, kijken we alvast over het seizoen heen. Hoe dan ook gaan we voor kwaliteit in de aanvulling van de selectie, niet voor kwantiteit", zo vertelt trainer Thomas Letsch in gesprek met de Gelderlander. Hij wil dat Danilo zo snel mogelijk aansluit. "Elke training telt, ook voor een nieuwe aanvaller."

Hoewel Danilo dit seizoen weinig speelminuten krijgt bij Ajax 1, zijn de statistieken uitstekend in de minuten die hij wel speelt. De Braziliaan speelde slechts 146 minuten, maar wist daarin twee keer te scoren en een assist te leveren. Hiermee was hij gemiddeld iedere 49 minuten betrokken bij een doelpunt.

Ook bij Jong Ajax laat hij dit seizoen zijn voeten spreken. In zeven wedstrijden scoorde hij vijf keer en leverde hij drie assists. Hiermee is hij gemiddeld elke 65 minuten betrokken bij een doelpunt.

Afgelopen seizoen bewees Danilo al dat hij een eredivisiewaardige spits is tijdens zijn huurperiode bij FC Twente. In zijn eerste negen wedstrijden scoorde hij negen goals en gaf hij vier assists. Na de winterstop kwam er zand in de machine, maar eindigde hij na 33 wedstrijden alsnog met 17 doelpunten en vijf assists.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties