FC Twente Nieuws

Danilo teleurgesteld in Ajax: "Had meer verwacht na FC Twente"

Danilo teleurgesteld in Ajax: "Had meer verwacht na FC Twente"

Afgelopen zomer maakte voormalig FC Twente-aanvaller Steven Berghuis de uiterst gevoelige transfer van Feyenoord van Ajax. Nu is het de beurt aan een andere speler die ooit het rood van FC Twente droeg: Danilo Pereira da Silva. Hij maakt transfervrij de overstap van Ajax naar Feyenoord.

In tegenstelling tot Berghuis heeft hij nagenoeg geen negatieve reacties ontvangen. Het verschil zit hem in de status die Berghuis had bij Feyenoord. Hier was hij de absolute ster en de leider van het team. Danilo kwam afgelopen seizoen niet verder dan slechts 136 minuten in de eredivisie. De Braziliaan is dankbaar dat hij in Nederland kan blijven.

"Mijn verloofde is Nederlands. Nederland is een prachtig land en de eredivisie een mooie competitie. Ik wilde graag hier blijven en het verhaal dat Feyenoord had, maakte het nog makkelijker. Het project van Feyenoord sluit aan bij mijn ambities. En dat ik van Ajax kom, ach, ik heb alleen maar positieve reacties ontvangen", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ik heb met Berghuis gesproken voor mijn komst naar Rotterdam. Ik zei tegen hem dat ik naar Feyenoord kon en hij was positief, wenste mij succes. De jongens bij Ajax begrepen het wel, die club opende de deur voor mij naar Europa. Ze wilden in Amsterdam mijn contract verlengen, maar ik had meer verwacht na mijn terugkeer van FC Twente. Dus ik voelde dat ik weg moest.”

Danilo ziet de overgang naar Feyenoord dan ook als een stap vooruit en zeker niet achteruit. "Ik moet aan mijn toekomst denken. Ik speelde weinig afgelopen seizoen, dat was lastig. Maar nu moet ik verbeteren en weer laten zien wie Danilo is", besluit hij het gesprek met Mikos Gouka.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties