FC Twente Nieuws

Darnoud ambitieus: "Dat is mijn doel, dat niveau halen"

Darnoud ambitieus: "Dat is mijn doel, dat niveau halen"

Licia Darnoud komt sinds 2016 uit voor FC Twente Vrouwen. De 20-jarige verdedigster speelde met de club uit Enschede in de Champions League en heeft 23 interlandwedstrijden voor diverse jeugdteams van Oranje achter haar naam staan. Toch blijft Darnoud hopen op meer.

"Natuurlijk is er de wens om ooit naar het buitenland te gaan, maar ik neem mijn beslissingen samen met mijn ouders met in ons achterhoofd wat het beste voor mij is als voetbalster en als mens", vertelt Darnoud in gesprek met de Stentor. "Voor mij is het belangrijkste dat ik veel aan spelen toekom. Het afgelopen seizoen heb ik op de eerste wedstrijd na alle wedstrijden meegedaan in de eredivisie."

"Tot de coronacrisis uitbrak natuurlijk", vervolgt ze. "Mijn contract liep af en ik hoopte al dat ik met een jaar mocht verlengen. Dat is het beste voor mij op dit moment. Ik heb mijn opleiding nu gestopt om een jaar lang alles op voetbal te zetten."

[google]

Darnoud droomt ervan om bij Olympique Lyonnais te kunnen spelen, waar ook Shanice van de Sanden onder contract staat. "Dat is mijn doel, dat niveau halen. Maar eerst wil en moet ik nog beter worden als speelster", aldus Darnoud.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties