FC Twente Nieuws

Darter Danny Jansen werd gescout door FC Twente, maar bestormt nu wereldtop darts

Darter Danny Jansen werd gescout door FC Twente, maar bestormt nu wereldtop darts

Danny Jansen bestormt als darter in rap tempo de wereldtop. Afgelopen april won hij in zijn eerste jaar als profdarter een Pro Tour-toernooi. Hij versloeg onder andere wereldkampioen Peter Wright. Zijn carrière had echter zo maar heel anders kunnen lopen: Jansen werd op vroege leeftijd gescout door FC Twente.

Niet alleen zijn goede prestaties zijn opvallend, maar ook zijn uiterlijk: Jansen staat binnen de dartwereld nu al bekend om zijn kapsel. Hij heeft er zelfs zijn bijnaam aan te danken: 'The Mullet', wat het matje betekent. Toen Jansen klein was, was voetbal zijn grote passie. Hij werd zelfs gescout door FC Twente, maar kon er door een blessure geen carrière van maken.

"Bij het paasvuur in het dorp was ik met andere kinderen aan het spelen. Omdat het donker was, zag ik niet dat er een tractor stond. Ik sprong over een sloot en ben met mijn been in een schaar van die tractor blijven hangen en met mijn lichaam eroverheen gevallen. Mijn onderbeen was verbrijzeld," vertelt de 19-jarige Holtenaar in gesprek met Max van der Put van het Algemeen Dagblad.

'The Mullet' heeft 11 operaties moeten ondergaan en heeft meer dan een jaar in een rolstoel gezeten. Profvoetballer worden zat er niet meer in, maar een carrière als darter nog zeker wel: "Gelukkig is mijn kapotte been niet mijn standbeen, dus dat wordt nauwelijks belast," vertelt de nummer 78 van de wereldranglijst, die afgelopen weekend in Zwolle nog Vincent van der Voort versloeg met 6-5.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties