FC Twente Nieuws

De bijzondere rentree van Martina in de eredivisie: "Sprong een gat in de lucht"

De bijzondere rentree van Martina in de eredivisie: "Sprong een gat in de lucht"

Cuco Martina keert na bijna tweeënhalf jaar afwezigheid weer terug in de eredivisie. De voormalig verdediger van onder andere RKC, FC Twente en Feyenoord, heeft na een korte proefperiode een contract tot het einde van het huidige seizoen getekend bij promovendus Go Ahead Eagles. Hier wordt hij herenigd met Kees van Wonderen waarmee hij ook al werkte bij FC Twente. "Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik hoorde dat ik voor de rest van het huidige seizoen mag blijven bij Go Ahead Eagles."

Het is een opmerkelijke comeback van 32-jarige Rotterdammer die al bijna anderhalf jaar zonder club zit. Zijn laatste werkgever was Premier League club Everton FC. Hier werd zijn aflopende contract medio 2020 niet verlengd waarna hij tot vrijdag clubloos was.

"De afgelopen anderhalf jaar heb ik in mijn woonplaats Rotterdam veel voor mezelf getraind. Als je thuis zit, ga je als voetballer pas echt beseffen wat je mist", zo vertelt hij op de clubwebsite van de Deventenaren. "Eerlijk gezegd vond ik het in die periode moeilijk om op televisie naar voetbal te kijken, want ik voelde me fit genoeg om zélf op dat veld te staan."

Het mag opvallend worden genoemd dat hij in de periode zonder club wel gewoon werd geselecteerd door de bondscoach van Curaçao. Niet om de bank warm te houden, maar als basiskracht én zelfs vijf van de acht wedstrijden als aanvoerder. "Ja, ook in de tijd dat ik geen club had, werd ik gewoon opgeroepen voor interlands. Kon ik gelukkig toch weer even tien dagen het groepsgevoel ervaren."

In 2015 maakte Martina de overstap van FC Twente naar het Engelse Southampton waar Ronald Koeman de trainer was. Toen Koeman de overstap maakte naar Everton FC, nam hij de verdediger mee. In totaal speelde Martina 45 wedstrijden in de Premier League en 17 in de Engelse Championship. Wekelijks trof hij volle stadions, maar dat wordt nu anders.

"Eigenlijk heb ik in mijn jaren in Engeland nog nooit meegemaakt dat een stadion half leeg was. Eerlijk gezegd vind ik het persoonlijk vreselijk dat er geen supporters bij de Eredivisie-wedstrijden aanwezig mogen zijn. Als speler probeer je niet alleen te presteren voor het team, maar ook voor de supporters op de tribunes die speciaal voor het team een kaartje kopen. Als voetballer wil je die fans vermaken. Daarnaast kunnen de supporters nét voor die extra boost zorgen. Zeker bij Go Ahead Eagles, waar de supporters negentig minuten achter het team blijven staan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties