FC Twente Nieuws

De bizarre statistieken van doelpuntenmachine Fenna Kalma

De bizarre statistieken van doelpuntenmachine Fenna Kalma

Topscorer Fenna Kalma besloot afgelopen zomer om nog een seizoen bij FC Twente te blijven. De 22-jarige spits uit het Friese Haskerhorne kwam in 2019 over van sc Heerenveen waar ze al het ene doelpunt na het andere scoorde. Bij FC Twente ontwikkelde zich door en dat leidt ondertussen tot bizarre statistieken.

Bij sc Heerenveen liet de spits al zien flink wat potentie te hebben. De Friese club speelt niet mee in de top, maar ze wist er wel gemiddeld 1,25 doelpunt per wedstrijd te scoren. Reden genoeg voor FC Twente om het talent naar Enschede te halen.

In haar eerste seizoen scoorde ze 9 keer in 11 wedstrijden en werd ze voor het eerst kampioen van Nederland. Het tweede seizoen werd gestaakt vanwege corona. De teller stond toen op 11 doelpunten uit 20 wedstrijden. Daarnaast begon ze ook assists te geven. Vijf stuks in totaal. Dat seizoen werd er geen kampioen aangewezen.

Afgelopen seizoen steeg Kalma tot ongekende hoogte. Ze scoorde maar liefst 33 keer in 24 wedstrijden. Dat komt neer op een gemiddelde van 1,38 doelpunt per wedstrijd. Daar bleef het niet bij want ook gaf ze 8 keer een assist. Ze pakte haar tweede titel en werd uitgeroepen tot Speelster van het jaar. Ook mocht ze de topscorerstrofee in ontvangst nemen.

Net als je denkt dat het niet beter kan is daar het nieuwe seizoen 2022-2023. Na drie wedstrijden staat de teller op 6 doelpunten, een gemiddelde van 2 doelpunten per wedstrijd. Ook heeft ze al 4 assists achter haar naam staan. Zet ze deze lijn door dan kan ze haar eigen record verpulveren.

De verwachting is dat Kalma haar carrière na dit seizoen gaat vervolgen in het buitenland. De clubs zullen in de rij staan voor de Oranje Leeuwin. Ze zal haar tijd bij FC Twente in stijl af willen sluiten met een derde titel en de topscorerstrofee. Aan haar huidige vorm zal het niet liggen.

De bizarre statistieken van doelpuntenmachine Fenna Kalma

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties