De cijfers: Niet een speler, maar de scheidsrechter scoort slechtste cijfer

FC Twente verloor zaterdagavond een frustrerende wedstrijd van Fortuna Sittard. Het kwam in de eerste helft maar moeilijk aan voetballen toe en zag dat de ploeg van Ultee de betere was. Na de rust sloeg dit om. De Tukkers wisten echter geen enkele kans af te maken in het tweede bedrijf en zo bleef het bij een 2-1 nederlaag.

Aan de kant van FC Twente was Smal met een 7,5 de uitblinker. Achter hem volgden Zerrouki en Van Wolfswinkel beiden met een 7. Het laagste cijfer dat bij FC Twente werd uitgedeeld was een 5. Brenet, Bosch en ook Jans kregen dit rapportcijfer. Aan de kant van Fortuna waren twee logische uitblinkers. Flemming met een 8 en keeper Van Osch met een 7.

Het meest opvallende van allemaal is dat het niet een speler is die het laagste cijfer van de avond kreeg. Scheidsrechter Jochem Kamphuis krijgt van de rapporteur van de VI een 3. De 36-jarige scheidsrechter had het zaterdagavond erg lastig om het hoofd koel te houden. Ook bij de 2-1 van Fortuna gaf hij een dubieuze vrije trap waar de goal uitkwam.