FC Twente Nieuws

De competitie opschorten? Bijna 1 miljoen omzetverlies voor FC Twente in enkel duel

De competitie opschorten? Bijna 1 miljoen omzetverlies voor FC Twente in enkel duel

Vrijdagavond bevestigde Mark Rutte dat de voetbalstadions voor minimaal drie weken dichtgaan. Dit betekent dat FC Twente de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zonder publiek zal gaan afwerken. Alleen al deze wedstrijd gaat de club een omzetverlies van minimaal 900.000 euro opleveren, zo bevestigd financieel directeur Martijn Hoogstoevenbeld.

Naast de wedstrijden tegen Ajax en Heracles, is ook het duel met Feyenoord altijd een garantie voor 'kassucces'. "We missen de horeca, de losse kaartverkoop en de speciale arrangementen: we zitten voor die wedstrijd helemaal vol", vertelt Hoogstoevenbeld in gesprek met de TC Tubantia.

De overige twee wedstrijden binnen de genoemde drie weken worden buitenshuis afgewerkt tegen Go Ahead Eagles en RKC. Vlak na deze drie weken neemt FC Twente het nogmaals op tegen Feyenoord in de KNVB Beker. De vraag blijft of het stadion dan wel weer vol mag gaan lopen.

Opschorten competitie

FC Twente is uiteraard niet de enige club die dit soort verliezen gaat lijden. Clubwatcher Leon ten Voorde geeft aan dat er serieus gesproken wordt over het opschorten van de competitie. Zodoende zouden de duels na de maatregelen alsnog, met publiek, afgewerkt kunnen worden. Het risico hierbij is dat de maatregelen verlengd zouden kunnen gaan worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties