FC Twente Nieuws

De Haan en Van de Looi hekelen keuze Drommel: "Dat vond ik zo slecht"

De Haan en Van de Looi hekelen keuze Drommel: "Dat vond ik zo slecht"

De kans dat Jong Oranje aanwezig zal zijn op het EK 2019 in Italië is na afgelopen week nihil. Door het missen van het EK mist Jong Oranje ook deelname aan de Olympische Spelen 2020 in Tokio. Met name de mentale weerbaarheid is een probleem, aldus de mening van Gertjan Verbeek in gesprek met Jan-Cees Butter van Trouw.

"Het gaat erom of je pijn kunt lijden om prestaties te leveren. Over het algemeen vind ik dat de Nederlandse teamsporter hierin tekortschiet. De kwaliteiten die wij sommige spelers toedichten stroken niet met de hoeveelheid arbeid die ze erin stoppen. We doen te weinig. We zoeken zelden de grens op, terwijl jonge spelers juist moeten leren af te zien. Je moet ze uitdagen."

[google]

Een ander pijnpunt is het egoïsme onder de voetballers. In het AD zei de bondscoach het volgende, verwijzend naar FC Twente goalie Drommel. "Wat levert het mij op, is nu een standaardvraag onder jongeren. Vroeger was het: potverdomme, schouders eronder en we gaan er samen voor. Nu willen ze vooraf al zeker weten dat het ze persoonlijk voordeel oplevert als ze samenwerken."

Ook voormalg Jong Oranje bondscoach Foppe de Haan is niet te spreken over de actie van Drommel. "Dat vond ik zo slecht. Het gaat erom dat je een sfeer creëert, een soort 'thuisgevoel', waarin voetballers heel graag uitkomen voor het Nederlands elftal. Ze moeten ook inzien dat het helpt in hun ontwikkeling."

Foto: Orange Pictures
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties