FC Twente Nieuws

De Jong: "Besluit om te stoppen misschien toch te vroeg genomen"

De Jong: "Besluit om te stoppen misschien toch te vroeg genomen"

Op 21 april werd duidelijk dat het voetbalseizoen 2019-2020 niet zou worden afgemaakt. Inmiddels zijn we bijna twee maanden verder en zien we dat veel competities worden hervat om het seizoen toch af te maken. In sommige landen is er zelf weer publiek aanwezig zoals in Hongarije en Slowakije.

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, vindt het jammer dat het seizoen in Nederland definitief is stopgezet terwijl er in andere landen weer volop wordt gevoetbald. "Als ik nu zie wat er in Duitsland gebeurt, dan is dat fantastisch. Het is fantastisch dat zij daar de veerkracht en weerbaarheid hebben getoond om te zeggen: wat er ook gebeurt, wij gaan door met de Bundesliga."

"Hoe mooi was het geweest als we nu een strijd tussen Ajax en AZ hadden gehad, een KNVB-bekerfinale en een strijd om plek drie? Ik denk dat Eric Gudde (algemeen directeur betaald voetbal, red.) dat ook jammer vindt. Hij heeft niet besloten te stoppen omdat hij het leuk vindt. Ik denk dat hij een nog grotere voetballiefhebber is dan ik."

De Jong is dan ook van mening dat de schuld niet neergelegd moet worden bij Gudde. "Ik was getuige van de vergadering op 24 april en heb daar geen enkele club horen zeggen: we moeten door. Het was een gezamenlijk besluit, maar misschien is het iets te vroeg genomen", besluit hij zijn gesprek bij De Perstribune op NPO Radio 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties