FC Twente Nieuws

De Jong vertrekt na hoogoplopend conflict tussen Academie en Achilles/PFA

De Jong vertrekt na hoogoplopend conflict tussen Academie en Achilles/PFA

Het hoogopgelopen conflict tussen de FC Twente/Heracles Academie en Achilles/PFA heeft ertoe geleidt dat jeugdtrainer Frank de Jong de Academie heeft verlaten. Op de clubwebsite valt te lezen dat beide partijen tot de conclusie zijn gekomen dat Frank zijn werkzaamheden binnen de Academie niet te verenigen zijn met zijn overige werkzaamheden. Hierbij gaat het om zijn werkzaamheden bij Achilles/PFA.

De Jong sloot afgelopen zomer aan bij de FC Twente/Heracles Academie en was tussen 2008 en 2016 al actief bij de jeugdopleiding van FC Twente. "Ik ben een enthousiaste, positieve trainer. Mijn eerste streven is altijd het maximale uit mezelf te halen. Ik wil altijd beter worden als trainer, om spelers weer te kunnen helpen nog beter te worden." De nieuwe samenwerking duurde uiteindelijk nog geen vier maanden.

De FC Twente/Heracles Academie en Achilles/PFA kunnen niet meer samen door één deur omdat de Academie zich niet kan vinden in de regels van Achilles/PFA omtrent stages bij BVO's. Die stelt haar spelers alleen in november en maart minimaal drie en maximaal zes weken ter beschikking. Dit vindt de Academie te weinig.

Gevolgen

Manager opleidingen van de Academie Dominique Scholten wenst dan ook geen zaken meer te doen met Achilles/PFA en waarschuwt ook de ouders van de voetballers die overwegen hun talentvolle kind onder te brengen bij Achilles/PFA. "Ouders die kun kinderen naar Achilles/PFA sturen, moeten weten wat de gevolgen zijn."

Spelertjes ronselen

Achilles/PFA laat weten te handelen naar de regels van de KNVB. Hierin staat inderdaad dat dat er slechts drie stagemomenten mogelijk zijn binnen een tijdsbestek van zes weken. "Maar dat document is destijds opgesteld om clubs te wapenen tegen andere amateurclubs die spelertjes ronselen”, aldus Scholten in gesprek met de TC Tubantia. "Wij hebben ook contact gehad met de KNVB en die zijn het helemaal met ons eens. Zij zijn juist heel blij met ons initiatief.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties