FC Twente Nieuws

De Jonge weerziet oude club: "Heb van de materiaalman een shirt gekregen"

De Jonge weerziet oude club: "Heb van de materiaalman een shirt gekregen"

FC Twente wist woensdagavond met 0-2 te winnen op bezoek bij De Treffers. Voor Jan de Jonge, trainer van de thuisploeg, betekende het bekerduel een weerzien met zijn oude club. De oefenmeester was in het seizoen 2017-2018 actief als assistent onder Gertjan Verbeek bij FC Twente.

"Van de materiaalman van FC Twente heb ik een shirt gekregen", vertelt De Jonge in gesprek met de Gelderlander. "Ik dacht van Verhaegh. Niet voor mij hoor, ik heb er niets aan. Dat shirt is voor de club, die kan worden ingelijst en hier opgehangen."

Ondanks de nederlaag is De Jonge erg tevreden over de teamprestatie. "Kijk alleen al naar de laatste vijf minuten, dat we dan nog druk kunnen geven op zo’n team vind ik knap. Tegen FC Twente moeten we heel goed voetballen willen we een kans maken, maar om eerlijk te zijn kunnen we dat gewoon niet."

[google]

De Jonge koos ervoor om verdediger Gino van den Berg in de slotfase als stormram voorin te gebruiken. "Na de 0-2 moet je zorgen dat je niet overlopen wordt. Als ik dat eerder had gedaan dan was het zo 0-5 geworden. We moeten wel realistisch blijven", aldus de oefenmeester.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties