FC Twente Nieuws

De Koning op straat gezet door VVV-Venlo na slechte reeks

De Koning op straat gezet door VVV-Venlo na slechte reeks

Hans de Koning is niet langer de trainer van VV -Venlo. De voormalig doelman van FC Twente kreeg te horen dat de Limburgers het seizoen af willen maken zonder hem. Het ontslag komt na een reeks van zeven nederlagen op rij in de eredivisie.

Eerder dit seizoen werd al bekend dat VVV en De Koning na dit seizoen uit elkaar zouden gaan. “Soms moet je de keuze maken om een nieuwe stap te zetten. Om je op persoonlijk vlak verder te kunnen ontwikkelen. En ik heb zo mijn eigen ambities. Die ga ik in een andere mooie uitdaging proberen te verwezenlijken. Maar club en supporters hoeven zich geen zorgen te maken: alle energie en focus ligt bij mij op het goed ten einde brengen van dit bijzondere seizoen”, zo vertelde De Koning op 23 februari.

[google]

Het bestuur van VVV wil met het ontslag van de trainer een soort van schokeffect bewerkstelligen nu de ploeg nog maar één punt voorsprong heeft op de nummer 16 Willem II. Om de ploeg weg te houden bij de drie onderste plekken hoopt de club Jos Luhukay terug naar huis te halen.

De 57-jarige oefenmeester speelde in het verleden voor de Venlonaren, en trainde de afgelopen jaren grote clubs als Borussia Mönchengladbach, VfB Stuttgart en Hertha BSC. Opvallend is dat Luhukay nog nooit eerder een Nederlandse club onder zijn leiding had. De laatste club waar hij de scepter zwaaide was het eveneens Duitse FC St. Pauli.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties