FC Twente Nieuws

De pech-omweg van Everink: "Zo gingen ze dus met jeugdspelers om"

De pech-omweg van Everink: "Zo gingen ze dus met jeugdspelers om"

Luca Everink maakte zondagmiddag zijn basisdebuut bij FC Twente. Nadat Everink afgelopen vrijdag zijn contract tekende, stond hij tegen sc Heerenveen voor het eerst aan de aftrap. De rechtsback maakte direct indruk en werd door de supporters verkozen tot man of the match bij ESPN.

Dat de 20-jarige back eindelijk eens in de basis mocht beginnen, heeft behoorlijk wat voeten in de aarde gehad. Het begon allemaal bij een trainingskamp in Spanje. "Dat was nog met Garcia en Van Leeuwen", begint Leon ten Voorde in de Ballen verstand-podcast. "Na de wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf zeiden we met de supporters: 'die Everink, dat is best een goeie. Die heeft wel talent.' "

Daarna bleef het echter opvallend stil rond de vleugelverdediger. "FC Twente kwam terug in de competitie en we hebben nooit meer iets gehoord van Everink bij het eerste elftal. Hij trainde niet meer mee, dus dat vond ik wel gek."

De back hoorde op zijn beurt ook niks meer van het eerste elftal. "Hij is in Hengelo uit de bus gestapt toen ze terugkwamen uit Spanje en hij heeft nooit meer met de trainer gesproken na dat trainingskamp. Hij heeft nooit enige feedback gehad na dat trainingskamp. Dat is natuurlijk krankzinnig. Maar goed, zo gingen ze dus met jeugdspelers om in die tijd."

Toen de lichting van de verdediger, die onder andere bestond uit Jayden Oosterwolde, Mees Hilgers, Daan Rots en Thijs van Leeuwen, doorkwam, raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn enkel. Zo kon hij pas dit seizoen aansluiten bij het eerste. "Wij hadden het er dit jaar vaak over met Jans, Van Dinteren en Ulderink: dat er nog een goede geblesseerde rechtsback bij FC Twente was."

De pech-omweg van Everink: "Zo gingen ze dus met jeugdspelers om"

De staf had alleen totaal geen beeld van de jongeling. "Zij kenden hem helemaal niet. Zij hadden geen idee. Jan Streuer kende hem ook niet, die hoorde alleen de verhalen vanuit de club en een beetje van ons, dat het wel een talentvolle speler was."

Op het moment dat hij eindelijk kon aansluiten, ging het alsnog mis. "Hij kwam dit seizoen bij de groep. De staf had geen idee wat ze daarmee aan moesten. In de voorbereiding vond ik hem niet goed, toen was hij heel wild en wilde hij het misschien wat te geforceerd waarmaken. Toen kwam hij in een vriendschappelijke wedstrijd in een botsing, was hij er een paar weken uit en kreeg hij corona. Al met al een rampzalige voorbereiding voor de rechtsback van FC Twente."

Ondanks de jaren durende omweg, bereikte het talent in de afgelopen dagen toch waar hij zo lang voor gestreden had: een contract en ook direct een basisplek bij FC Twente. "Dat hij het goed deed, vind ik wel heel mooi voor hem. Na een hele omweg is hij daar gekomen", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties