FC Twente Nieuws

"De regio Twente heeft altijd talent voortgebracht, alleen is het geen laaghangend fruit"

"De regio Twente heeft altijd talent voortgebracht, alleen is het geen laaghangend fruit"

Tussen de supporters van FC Twente en Heracles is de rivaliteit groot. Toch hebben de twee Overijsselse clubs een samenwerkingsverband op het gebied van de jeugd. Vanaf afgelopen zomer besloten de clubs op gelijkwaardige basis verder te gaan met als resultaat de FC Twente/Heracles Academie.

Hoofd ontwikkeling en prestatie Iddo Roscher is positief over de regio Twente en ziet hierin mogelijkheden. Toch loopt Roscher niet te hard van stapel. "De regio Twente heeft altijd talent voortgebracht en is enorm voetbalminnend. Er voetballen veel mensen, dus moeten er ook veel goede voetballers zijn. Die potentie is er. Alleen is het geen laaghangend fruit dat je zomaar even kunt plukken", Meldt Roscher tegenover Leon ten Voorde van TC Tubantia.

Roscher was in het verleden werkzaam voor de N.E.C./Top Oss academie. Deze filosofie wil hij overbrengen naar de academie van FC Twente/Heracles academie. "In Nijmegen is de laatste jaren een succesvolle opleiding neergezet. Waarbij de ontwikkeling van individu centraal staat, onder het mom van opleiden voor de toekomst."

Roscher laat blijken dat hij bij zijn manier van werken op drie punten leunt. "Veiligheid, intensiteit en zelfregulatie. Met veiligheid bedoelen we dat spelers zich comfortabel moeten voelen in de omgeving. Alleen als dat het geval is kunnen we ze uit hun comfortzone halen en kunnen ze de grenzen op zoeken. Bij intensiteit moet je denken aan alles geven, het maximale elke dag, elke training en elke wedstrijd meer. Met zelfregulatie proberen we de spelers mee te geven dat ze de baas zijn over hun eigen onderneming."

"Je hoort vaak dat jonge mensen nog niet veel weten of kunnen, maar je moet jongens van die leeftijd niet onderschatten. Ze kunnen vaak op jonge leeftijd al heel goed vertellen wat hun dromen zijn en waar ze goed en minder goed in zijn." Roscher vindt dat de jeugd serieus moet worden genomen en is van mening dat de opleiders de regie over moeten durven dragen.

[google]

"Bij sommige spelers past dat goed, anderen ligt dat minder. Ik beweer niet dat dit de enige weg naar succes is. Je moet het meer zien als het kiezen van een school. Bij het ene kind past een bepaalde school en bij het andere kind juist helemaal niet." Besluit Roscher het onderwerp tegenover de clubwatcher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties