FC Twente Nieuws

"De smeekbede is een belediging voor de kwaliteiten die Ruiz en Douglas ooit etaleerden"

"De smeekbede is een belediging voor de kwaliteiten die Ruiz en Douglas ooit etaleerden"

Op dit moment heeft FC Twente met Wout Brama één van de basisspelers uit het kampioensjaar 2010 binnen de selectie. Als het aan Douglas ligt wordt dit aantal verdubbeld naar twee, maar Jan Streuer heeft duidelijk aangegeven dat hij niet zit te wachten op een terugkeer van de 32-jarige verdediger.

Maandagavond werd bekend dat misschien wel de belangrijkste man uit het kampioensjaar ook transfervrij is op te pikken. Het betreft Bryan Ruiz die met 24 treffers en negen assists een groot aandeel had in de eerste en enige titel ooit van de Enschedese club.

Ruiz zelf gaf vorig jaar nog aan graag terug te willen keren bij FC Twente, maar of dit er ook ooit van zal komen? Hanteert Streuer inzake Ruiz hetzelfde beleid als bij Douglas? De technisch directeur vond dat de geboren Braziliaan te lang niets had gepresteerd. Ditzelfde geldt ook voor Ruiz die in november 2018 zijn laatste wedstrijd speelde.


[google]

"Twee iconen van FC Twente, vechtend tegen de stilte van het afscheid", zo schrijft clubwatcher Ten Voorde vandaag in de TC Tubantia. "Menig supporter van FC Twente zal er stiekem even aan hebben gedacht, in een droom vol romantiek, weemoed en verlangen. Wat Arjen Robben teweeg heeft gebracht in Groningen, moeten deze twee grootse kampioenen in Twente ook voor elkaar kunnen krijgen. Mijmer even verder, denk Karim El Ahmadi en Eljero Elia daar bij - en de rode parade is compleet. FC Twente All Stars in de eredivisie."

Maar stel dat ze zouden komen. Wat mag er dan nog worden verwacht van het tweetal? "Ze hadden allebei hun beste periode in Enschede. De één voorkwam doelpunten, de ander maakte ze. De verwachtingen die ze in De Grolsch Veste schiepen voor later, hebben ze nooit waargemaakt. Tien jaar na de mooiste prijs in hun loopbaan hopen ze nog ergens op een club, op een kruimel die van de wagen valt. Eigenlijk is de smeekbede een belediging voor de kwaliteiten die ze ooit etaleerden, maar vooruit: wie oh wie durft het nog met ze aan?"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties