FC Twente Nieuws

"De Ziyech in het Twents rood deed, zodra zijn ploeg de bal niet meer in bezit had, vrijwel niets"

"De Ziyech in het Twents rood deed, zodra zijn ploeg de bal niet meer in bezit had, vrijwel niets"

Hakim Ziyech maakt aankomende zomer de overstap van Ajax naar Chelsea FC. De voormalig FC Twente-middenvelder wist in Nederland een goede indruk achter de laten, waardoor de Britten bereid waren om maar liefst 40 miljoen euro voor hem neer te tellen.

"Aan de ene kant is Ziyech het voorbeeld van een puur voetbaltalent", vertelt journalist Sam Planting in Het Parool. "Immers, de techniek, het spelinzicht en de durf die hem nu zo geliefd en succesvol maken, zaten in zijn tijd bij sc Heerenveen en FC Twente ook al in zijn spel. Ziyech beschikt over het soort balbehandeling en traptechniek dat je nu eenmaal niet kan aanleren."

Toch heeft Planting ook kritiek op Ziyech. "Maar als je de beelden van Ziyech uit zijn Twentetijd bekijkt, en vergelijkt met zijn spel in Amsterdam, valt je bek open van verbazing. De Ziyech in het Twents rood deed, zodra zijn ploeg de bal niet meer in bezit had, vrijwel niets."

"De Ziyech-van-nu is juist een groots voorbeeld van hoe een individueel begaafd aanvaller zich in verdedigend opzicht optimaal nuttig kan maken voor het teambelang: verliest Ajax de bal in de buurt van zijn zone op het veld, dan kan je er vergif op innemen dat Ziyech op vol tempo druk zet om de bal terug te veroveren", vervolgt hij. "Het fenomeen Ziyech was niet makkelijk te vatten, maar is o zo makkelijk te waarderen. Amsterdam neemt afscheid van een zeldzaam fenomeen: een uitblinker die door zijn vele tegen­strijdigheden almaar bleef intrigeren", aldus Planting.

[google]

In de zomer van 2014 maakte Ziyech voor circa drieënhalf miljoen euro de overstap van sc Heerenveen naar FC Twente. De 27-jarige middenvelder kwam in totaal 76 maal uit voor de Tukkers. Hierin was hij goed voor 34 doelpunten en dertig assists.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties