FC Twente Nieuws

Degradant Heracles wil zich spiegelen aan FC Twente en doet verzoek bij ESPN

Degradant Heracles wil zich spiegelen aan FC Twente en doet verzoek bij ESPN

Heracles Almelo degradeerde afgelopen seizoen uit de eredivisie. Excelsior was in de play-offs om promotie/degradatie over twee wedstrijden met 6-1 te sterk voor de Almeloërs. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen verliep echter wél goed voor Heracles. Er werd thuis met 4-0 gewonnen van ADO Den Haag.

Er zaten ruim 8.900 toeschouwers op de tribunes bij de wedstrijd van afgelopen vrijdag, terwijl het stadion van Heracles plek biedt voor 12.800 toeschouwers. "Voor aanvang van de wedstrijd stond de teller op een kleine 11.000 verkochte kaarten", vertelt algemeen directeur van Heracles Rob Toussaint tegenover TC Tubantia. Dit bekent dat er meer dan 2.000 supporters die een kaartje hadden voor de wedstrijd, niet zijn gekomen. "Vermoedelijk door de zomervakantie, waardoor niet iedereen de wedstrijd bij kon wonen. Gelukkig hoorde ik hier en daar van mensen dat ze speciaal voor het duel één á twee dagen eerder naar huis zijn gegaan", spreekt Toussaint.

Voor de supporters die niet aanwezig konden zijn, was de wedstrijd live te zien op ESPN. Toussaint is blij dat de wedstrijd live te zien was, maar hoopt dat het hier niet bij blijft. In het seizoen dat FC Twente in de KKD actief was, zond het toenmalige FOX Sports bijna alle wedstrijden van de Tukkers uit. De algemeen directeur van Heracles wil zelfs meer dan dat. Hij hoopt dat ESPN alle wedstrijden van de Almeloërs uit gaat zenden. Het is nog niet duidelijk welke rol Heracles hierin kan spelen.

Toussaint was in ieder geval zeer tevreden over de eerste wedstrijd in de KKD van Heracles. "Natuurlijk baal je nog steeds dat we in de eerste divisie spelen, maar Heracles - ADO was een prachtig affiche met de allure van de eredivisie. Daarin hebben we ook van dit soort avonden gehad. Van een verschil met afgelopen vrijdag was eigenlijk geen sprake. Feit is dat we dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie spelen, maar de vrijdagavond leeft wel in Almelo. En als je dan ook nog eens wint, dan begin je op een heerlijke wijze aan het weekeinde", aldus de algemeen directeur van Heracles.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties