FC Twente Nieuws

Denilho-soap: Waarom Genoa 360.000 euro kan eisen van FC Twente

Denilho-soap: Waarom Genoa 360.000 euro kan eisen van FC Twente

De deadline van Jan Streuer inzake de transfer van Denilho Cleonise is verstreken. De technisch directeur heeft Genoa CFC, de oud-werkgever van de aanvaller, een tegenaanbod gedaan nadat bekend werd dat de Italiaanse club Denilho ook een contractaanbod heeft gedaan. Om die reden moet FC Twente nu een flinke opleidingsvergoeding betalen. Maar hoe zit dat dan precies en hoe hoog is het bedrag dat FC Twente moet betalen? Wij zochten het uit.

Een belangrijk punt is dat het hier gaat om een internationale transfer, zo vertelt zaakwaarnemer Stefano van Delden tegenover Twente Insite. Hierdoor gelden er andere regels dan een transfer binnen Nederland. Met een internationale transfer zijn ook totaal andere bedragen gemoeid dan een soortgelijke transfer binnen Nederland.

Denilho zijn contract is dan wel verlopen per 1 juli 2021, toch heeft Genoa recht op een forse opleidingsvergoeding. Dit komt omdat de Italiaanse club de speler een nieuw contractaanbod heeft gedaan. Als de club dit niet zou hebben gedaan, dan zou Denilho transfervrij overgenomen kunnen worden. Dit is echter niet het geval. Maar hoe zit dat dan precies?

[google]

De regelgeving FIFA Regulations on the Status and Transfer zegt dat de opleidende club recht heeft op een opleidingsvergoeding bij een internationale transfer van een speler. Deze opleiding duurt in principe tot en met het seizoen waarin de speler de leeftijd van twintig bereikt. In het geval van Denilho tot en met het nieuwe seizoen 2021-2022. De opleidingskosten zouden volgens FIFA in overeenstemming moeten zijn met de jaarlijkse financiële investering die een club had moeten doen om zelf een professionele speler op te leiden.

Maar hoeveel moet FC Twente dan betalen volgens de reglementen van de FIFA? Denilho tekende in 2018 bij Genoa en zou dus inclusief het nieuwe seizoen 2021-2022 recht hebben op een opleidingsvergoeding van vier seizoenen. In de reglementen valt te lezen dat het bedrag per jaar is gezet op 90.000 euro wat neerkomt op een totaal van 360.000 euro. Veel geld voor een jeugdspeler.

Deze regel van de FIFA is puur ter bescherming van de partij die de speler heeft opgeleid. Zonder deze regel zou een speler zomaar kunnen vertrekken zonder dat de club ook maar iets terug ziet van het geld dat is geïnvesteerd in de speler. Het is dan ook niet vreemd dat Genoa Denilho een contractaanbod heeft gedaan. De club beschermt hiermee zichzelf tegen het feit dat de aanvaller zonder vergoeding de deur uitloopt.

Een vraag die nu gesteld kan worden is of Denilho afwist van het contractvoorstel van Genoa. Hij sloot aan bij FC Twente terwijl de club overtuigd was van het feit dat de aanvaller transfervrij zou zijn. Waar is de zaakwaarnemer als je deze écht nodig bent? Deze zou op de hoogte moeten zijn van het feit dat er ook een voorstel van Genoa op tafel lag.

Omdat FC Twente geen 360.000 euro kan betalen, heeft Streuer een ander voorstel neergelegd bij Genoa. Waarschijnlijk met één of meerdere clausules als een doorverkooppercentage in de toekomst. Genoa had tot woensdag om hierop te reageren, maar het bleef stil vanuit Italië. Hierdoor is de kans groot dat Streuer Denilho moet laten gaan. De verwachting is dat er vandaag uitsluitsel komt in deze soap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties