FC Twente Nieuws

Derde keeper El Maach was bijna Marokkaans international

Derde keeper El Maach was bijna Marokkaans international

Zaterdag zorgde Marokko wederom voor een megastunt op het WK. Eerder werd Spanje al naar huis gestuurd en nu werd ook Portugal verslagen. Voor FC Twente-spelers Issam El Maach en Anass Salah-Eddine, die beide Marokkaanse roots hebben, een groot feest. Salah-Eddine grapte zelfs al dat hij Costa Rica in wilde ruilen voor Doha.

Tijdens het duel van Marokko speelde FC Twente een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam (2-1). Derde keeper El Maach mocht de tweede helft van het duel keepen. Omdat Marokko een uur eerder begon dan FC Twente, kon El Maach de wedstrijd van zijn land goed volgen. "Ik heb een gedeelte van de eerste en tweede helft gezien. Dat kon, omdat we vanwege de kou eerst binnen mochten blijven met de reserves", vertelt de Marokkaan in gesprek met TC Tubantia.

Na de wedstrijd werd El Maach gefeliciteerd. "Ik weet wel met welke wedstrijd je me wilt feliciteren, maar ik heb wel weer de nul gehouden, maar dat zul je wel niet bedoelen, haha. Ik had wat mensen op de tribune in de rust gevraagd of ze me even op de hoogte wilden houden. En opeens hoorde ik: El Maach, El Maach, het is klaar, afgelopen. Ja, dan begin je wel met een lekker gevoel aan je eigen wedstrijd", aldus de doelman.

El Maach speelde jeugdinterlands bij zowel Nederland als Marokko. Uiteindelijk koos hij voor de Marokkaanse nationaliteit. Toch houdt hij zeker een speciaal gevoel bij het land waar hij opgroeide. "Ik ben in Nederland geboren en getogen, daarom baalde ik ook enorm van de uitschakeling van Oranje vrijdagavond."

Een aantal jaar geleden werd El Maach, die destijds in de jeugd van Ajax speelde, bijna A-international van Marokko. "De bondscoach Hervé Renard zou me bellen, maar hij werd vlak daarvoor ontslagen. Helaas. Hoe ik de kansen van Marokko inschat? Als je België, Spanje en Portugal de voet dwars kan zetten, dan is echt alles mogelijk", besluit El Maach. Aankomende woensdag om 20:00 uur wordt de halve finale tussen Marokko en regerend wereldkampioen Frankrijk gespeeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties