FC Twente Nieuws

Derksen neemt van Halst al jaren niet meer serieus: "lichtgewicht"

Derksen neemt van Halst al jaren niet meer serieus: "lichtgewicht"

In het programma Voetbalinside werd van Halst maandagavond kort maar duidelijk bekritiseerd door Johan Derksen. Het Nederlands elftal staat na het verlies van afgelopen zaterdag tegen de Bulgaren negatief in het nieuws. De ploeg liet geen passie en strijd zien. Daardoor ging het elftal kansloos onderuit tegen een voetbaldwerg. Danny Blind moest hierom het veld ruimen en volgens van Halst is Michel Preud'homme de ideale opvolger.[google]

Jan van Halst vertelde bij Ziggosport wie hij graag als nieuwe bondscoach zou zien. Van Halst gaf aan dat hij niet zat te wachten op een Nederlandse bondscoach. "Ik ben bang dat we met een Nederlander doorgaan met gebrei en het Nederlandse cultuurgoed. Van Gaal heeft toen ingegrepen en daar kwam een schokeffect uit voort. Michel Preud'homme kan niet tegen zijn verlies en als verlies om de hoek komt kijken wordt hij gek. Dat heeft Nederland nu nodig", weet van Halst.

Derksen vertelt dat hij van Halst al jaren niet meer serieus neemt. "Dat is een lichtgewicht", zo klinkt het uit zijn mond. "Ik zou het een schande vinden als wij geen Nederlandse coach kunnen vinden die geen elf spelers op de juiste plek kan zetten", raast hij door over het idee dat er een buitenlandse coach moet worden aangesteld. In de aflevering moest niet alleen van Halst het ontgelden. Het viertal liet weinig heel van het Nederlands elftal.

Michel Preud'homme stond 53 wedstrijden bij FC Twente langs de lijn als hoofdcoach. Na FC Twente coachte hij Shabab en club Brugge. Bij Brugge stond hij ondertussen al 192 wedstrijden aan de lijn. Bij FC Twente wist hij de beker te winnen en eindigde hij tweede in de eredivisie.

Foto: Sportfoto Oost / Ron Jonker

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties