FC Twente Nieuws

Deze boetes deelt de UEFA uit naar aanleiding van FC Twente - Fiorentina

Deze boetes deelt de UEFA uit naar aanleiding van FC Twente - Fiorentina

FC Twente mocht zich dit seizoen opmaken voor de derde kwalificatieronde van de Conference League. Daarin trof het FK Cukaricki. De Servische club werd over twee wedstrijden met maar liefst 7-2 verslagen. In de volgende ronde was Fiorentina de tegenstander. De Italianen wonnen het tweeluik met 2-1.

Tijdens de wedstrijd in Enschede waren er meerdere incidenten. Het meest opvallend waren de vuurwerkbom en fakkel die de Fiorentina-supporters in het familievak van FC Twente gooiden. De UEFA is ondertussen met een boete gekomen voor die acties van de Italianen. Fiorentina hoeft ‘slechts’ 10.000 euro te betalen voor het wangedrag van de eigen aanhang.

Voor FC Twente loopt de schade hoger op. De club uit Enschede ontvangt een boete voor het blokkeren van de uitgang van de uit-supporters uitgevoerd door de Twente-supporters. Deze boete bedraagt 8.000 euro. Voor het gooien van objecten ontvangen de Tukkers maar liefst een boete van 46.875 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties