FC Twente Nieuws

Dijkshoorn over sociaal experiment: "Verbeek die boodschappen doet, een week na zijn ontslag"

Dijkshoorn over sociaal experiment: "Verbeek die boodschappen doet, een week na zijn ontslag"

Gertjan Verbeek blijft Nico Dijkshoorn intrigeren. De vorige week maandag ontslagen trainer komt de laatste tijd geregeld voor in de columns van de Nederlandse schrijver, zo ook deze week. Dijkshoorn begint zijn column met Mourinho, maar al in de eerste alinea neemt hij even een zijweggetje richting Verbeek.

"Ik denk dat weinig mensen zo hartstochtelijk worden gehaat als José Mourinho", zo begint Dijkshoorn zijn column in de Voetbal International. "Sylvana Simons misschien en vrij specifiek – in mijn geval – Marco Borsato, maar daarna toch echt Mourinho. Met zijn jasje. Zijn gehol. Zijn gezeur na wedstrijden. Vergeleken bij Mourinho is Gertjan Verbeek een evenwichtige trainer met een stralend humeur."

"(Intermezzo. Gertjan Verbeek die boodschappen doet, een week na zijn ontslag. Dat had ik, als sociaal experiment, graag gezien. Hoe weeg je in een supermarkt een pond spinazie als iedereen om je heen weet dat je bent ontslagen? Dat moet vreselijk zijn. Je staat bij de zuivelproducten, je pakt twee bekers yoghurt en op een of andere manier is dat dan een heel treurig beeld. Kijk, hij rekent af, de man die FC Twente bij de hand wilde nemen. Het liep even anders. Een half jaar boos kijken met een visserspetje op. Hoe doen mensen dat? Een grote mond hebben, precies weten hoe het zit en dan als de slechtste trainer van de laatste vierhonderd jaar moeten zeggen: ‘Nee, ik spaar geen zegels.’)"

[google]Dijkshoorn snapt de haat tegen Mourinho, maar bewondert ook de slimheid van de trainer. Iedere keer weer weet de Portugees iedereen om zijn vinger te winden. "Hij begrijpt dat voetbal een modern bedrijf is en dat je verschijning in de kranten en op de televisie en wat je daar zegt van levensbelang is. Grote clubs worden allemaal geleid door trainers die snappen hoe internet werkt, hoe Twitter werkt en hoe televisie werkt. Daarom zitten Gertjan Verbeek en Louis van Gaal met een schoot vol scherven stilletjes uit het raam te kijken. Ze zijn smadelijk afgerekend op krankzinnig gedrag. Dat zal Mourinho nooit gebeuren. Hij snapt namelijk heel goed hoe je voetballiefhebbers net zo makkelijk weer om je vinger windt. Mourinho heeft nog steeds iedereen aan een touwtje. Het is de slimheid van Mourinho, dat hij precies snapt waar hij moet likken en waar hij moet uitdelen."
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties