FC Twente Nieuws

Dijkstra: "Jans is een geweldige leraar als hij een goede klas heeft"

Dijkstra: "Jans is een geweldige leraar als hij een goede klas heeft"

Ondanks een zwaar gemankeerde selectie, heeft FC Twente afgelopen week de volle buit gescoord. De ploeg won op woensdag eerst met 4-0 van Excelsior, gevolgd door een 2-1 overwinning op kampioenskandidaat PSV. Op beide overwinningen viel niet af te dingen. Met name de overwinning op PSV was bijzonder omdat Jans iets deed wat niemand had verwacht.

Door de afwezigheid van Vlap en Steijn, startte Jans tegen Excelsior met Ugalde in de spits en Van Wolfswinkel kort daarachter. Tegen PSV koos de trainer voor een andere optie. Er werd loopvermogen gevraagd waardoor hij de kans gaf aan Daan Rots op het middenveld. Voor de speler zelf kwam het ook als een grote verrassing, maar hij pakte het uitstekend op.

FC Twente heeft na vier wedstrijden 12 punten en zal nog altijd balen van de onnodige nederlaag op bezoek bij FC Volendam. Na een vierde plek vorig seizoen en de goede prestaties van nu, lijkt FC Twente eerder dan verwacht terug in de subtop. Dit tot genoegen van Erik Dijkstra. Hij is met name onder de indruk van het werk van de technisch directeur.

"Ze hebben die Jan Streuer daar zitten als technisch directeur, en die zorgt wel voor een soort stabiliteit en rust binnen die club. Ze hebben jaren gehad dat de helft bestond uit huurlingen en duistere Spanjaarden. Er heerst daar nu een soort van rust", vertelt hij aan tafel bij Veronica Offside.

Daarnaast is hij ook zeer content met Ron Jans. "Hij is gewoon één van de aardigste mensen van Nederland. Ik sprak van de week ook nog met iemand die zei: Weet je wat het is met Ron Jans? Jans is een geweldige leraar als hij een goede klas heeft. Dat vind ik wel een mooie uitspraak. Dit is een fijne selectie met aardige jongens die voor elkaar door het vuur gaan. Jans is een geweldige trainer."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties