FC Twente Nieuws

Directe concurrent FC Twente slaat handen ineen met Ajax

Directe concurrent FC Twente slaat handen ineen met Ajax

Sparta Rotterdam en Ajax slaan de handen ineen, zo melden beide club op hun sociale kanalen. De Amsterdammers gaan de jeugdopleiding van de directe concurrent van FC Twente de komende drie seizoenen voorzien van ondersteuning op gebied van opleiding, training en scouting.

"Gezien het feit dat de laatste jaren heel veel jongens bij ons uit de jeugdopleiding verdwijnen voordat zij het eerste elftal hebben gehaald, of voordat zij überhaupt een contract hebben kunnen tekenen, hebben wij gemeend dat wij onszelf daarin moeten beschermen", vertelt Dolf Roks, hoofd jeugdopleiding van Sparta. "Daarom zoeken we versterking bij een club die ons daarin kan helpen en dat is Ajax in dit geval."

[google]

"Zij denken mee met het Nederlandse voetbal en in dit geval Sparta, om de clubs op het niveau te houden waarop ze nu zitten, waardoor het totale Nederlandse voetbal beter wordt", vervolgt Roks. "Indirect gaat dat natuurlijk ook om Ajax zelf, maar ook om Sparta", besluit hij. De samenwerking heeft uitsluitend betrekking op de jeugd t\m zestien jaar.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties