FC Twente Nieuws

Directe concurrent Van Domselaar bij Oranje stopt per direct

Directe concurrent Van Domselaar bij Oranje stopt per direct

Sari van Veenendaal zet per direct een punt achter haar voetbalcarrière. Dat laat ze vrijdagmiddag via social media weten. De keepster begon het EK Vrouwenvoetbal nog als aanvoerder bij de Oranje Leeuwinnen. Echter viel de keepster al na twintig minuten uit in de eerste poulewedstrijd.

Van Veenendaal heeft in haar carrière achtereenvolgens bij FC Utrecht, FC Twente, Arsenal, Atlético Madrid en PSV gespeeld. “Ik heb alles bereikt wat ik wilde bereiken. Ik heb het altijd met plezier gedaan en de regie in eigen handen gehouden. Nu heb ik het gevoel dat ik het kan achterlaten, ook dat is voor mij belangrijk”, aldus de keepster in gesprek met het AD.

Dat Van Veenendaal na het EK ging stoppen was al enkele maanden voor haarzelf duidelijk. “Maar de deur op een kier latend, zodat ik mezelf niet die extra druk op zou leggen dat het EK het einde zou moeten zijn”, vertelt de keepster. Voor FC Twente-keepster Van Domselaar is het afscheid van Van Veenendaal goed nieuws te noemen. Daardoor is Van Domselaar nu eerste keeper bij de Oranje Leeuwinnen. Wat ze de afgelopen EK-wedstrijden ook al was.

Bij FC Twente werd Van Veenendaal in vijf seizoenen maar liefst vier keer kampioen van Nederland. Ook won het eenmaal de beker. In 2017 won Van Veenendaal samen met de Oranje Leeuwinnen het EK Vrouwenvoetbal. Op het WK van 2019 werd ze verliezend finalist, dat jaar werd ze uitgeroepen tot beste keepster van de wereld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties