FC Twente Nieuws

Dit is per positie het marktwaarde-verschil met Fiorentina

Dit is per positie het marktwaarde-verschil met Fiorentina

Ron Jans grapte onlangs dat wanneer FC Twente qua marktwaarde in de buurt van Fiorentina wou komen er wel wat bij de prijs van Zerrouki op moest. De Italiaanse ploeg heeft namelijk een marktwaarde van 249,65 miljoen euro. De selectie van de Tukkers is 35,28 miljoen euro waard. Dat is meer dan zeven keer zo weinig.

Ook qua duurste speler is dat verschil groot. Bij FC Twente heeft Tzolis de hoogste marktwaarde. De linksbuiten die wordt gehuurd van Norwich City is acht miljoen euro waard volgens Transfermarkt. Bij Fiorentina is dat Nicolás González. Het jonge Argentijnse talent is 25 miljoen euro waard. Vanuit TwenteInsite hebben we de marktwaarde per positie vergeleken. Bij de basisopstelling is gekeken naar de hoogste marktwaarde.

Doelman

Lars Unnerstall is een zeer betrouwbare doelman onder de lat bij FC Twente. De waarde van de 32-jarige keeper wordt geschat op 2 miljoen euro. Fiorentina heeft Gollini in de goal staan. De Italiaanse keeper met één interland wordt gehuurd van Atalanta. Zijn marktwaarde is vijf keer zo groot als die van Unnerstall. Namelijk 10 miljoen euro.

Linksback

Gijs Smal werd medio 2020 transfervrij overgenomen van FC Volendam. In de laatste maanden heeft de linksback een snelle groei doorgemaakt bij FC Twente en is hij steeds belangrijker geworden. Dit levert de verdediger een marktwaarde van 1,4 miljoen euro op. Bij Fiorentina speelt aanvoerder Biraghi op linksback. De 29-jarige verdediger heeft een waarde van 10 miljoen euro.

Centrale verdedigers

Bij FC Twente is Hilgers het meeste geld waard. De waarde van het jonge talent wordt geschat rond de 2,5 miljoen euro. Pröpper en Pleguezuelo hebben beiden een waarde van 1,3 miljoen euro. Bij Fiorentina zijn Milenkovic en Igor het meest waard. Milenkovic heeft een waarde van 20 miljoen euro. Igor heeft een prijskaartje van 14 miljoen aan zich hangen. Laatstgenoemde is echter geblesseerd. Zijn vervanger, Martinez Quarta, is 12 miljoen euro waard.

Rechtsback

Jan Streuer wist deze zomer uiteindelijk Brenet de overtuigen om bij FC Twente te tekenen. De rechtsback, die erg belangrijk is de laatste wedstrijden, heeft een waarde van 1,3 miljoen euro. Bij Fiorentina werd deze zomer Dodo voor 15 miljoen overgenomen van Shaktar Donetsk. Zijn waarde is echter 20 miljoen euro.

Controlerende middenvelders

Bij FC Twente staan op deze positie twee spelers die veel waarde voor de club vertegenwoordigen. Zerrouki heeft een transferwaarde van 3,5 miljoen euro. Alleen, zoals duidelijk is geworden, mag hij hiervoor niet vertrekken. Sadílek werd deze zomer voor 1,5 euro overgenomen, maar is 4 miljoen euro waard. Bij Fiorentina staan Amrabat en Mandragora. Beide spelers zijn 10 miljoen euro waard.

Aanvallende middenvelder

FC Twente haalde deze zomer Vlap over van RSC Anderlecht voor 2 miljoen euro. Dit is nog altijd de marktwaarde voor de 24-jarige Fries. Bij Fiorentina staat op die positie Saponara. De 30-jarige middenvelder, met 22 interlands voor Italië, heeft een waarde van 2,5 miljoen euro.

Linksbuiten

Bij FC Twente staat hier volgens de marktwaarde Christos Tzolis. Echter is de kans groot dat Misidjan donderdag gaat starten. Misidjan heeft een waarde van 800 duizend euro. Tzolis, zoals gezegd, van 8 miljoen euro. Bij Fiorentina staat het Argentijnse toptalent González. De 24-jarige buitenspeler is 25 miljoen euro waard.

Spits

Bij FC Twente is Manfred Ugalde het meeste waard. De Costa Ricaan huurling is 1,1 miljoen euro waard. Echter is de kans groot dat Van Wolfswinkel donderdag zijn opwachting gaat maken. De 33-jarige spits is 800 duizend euro waard. Bij Fiorentina is Jovic, medio 2019 nog voor 63 miljoen euro gehaald door Real Madrid, de spits met een waarde van 16 miljoen euro.

Rechtsbuiten

Bij FC Twente heeft Vaclav Cerny de meeste waarde. De rechtsbuiten werd medio 2021 voor ongeveer 1 miljoen euro gehaald van FC Utrecht. Deze waarde heeft de aanvaller nog altijd. Bij Fiorentina werd in januari 2022 Ikoné overgenomen van Lille voor 14 miljoen euro. De aanvaller is nu vier miljoen euro meer waard.

Opstelling FC Twente

Opstelling Fiorentina

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties