FC Twente Nieuws

Dit is waarom Ziyech niet naar Feyenoord, maar naar FC Twente ging

Dit is waarom Ziyech niet naar Feyenoord, maar naar FC Twente ging

FC Twente nam Hakim Ziyech in de zomer van 2014 voor 3,5 miljoen euro over van sc Heerenveen. Twee jaar later verkochten de Tukkers hem door aan Ajax voor elf miljoen euro, dat hem in 2020 op haar beurt voor veertig miljoen euro aan Chelsea FC verkocht. Hij is bij de Engelse topclub echter lang geen basisspeler en wordt gelinkt aan een terugkeer naar Ajax.

Ziyech heeft een goede band met Ajax-trainer Alfred Schreuder, waarmee hij samenwerkte tijdens zijn tijd bij FC Twente. "Dat was destijds ook de reden waarom Ziyech van Heerenveen niet naar Feyenoord ging, maar naar Twente", vertelt Youri Mulder bij voetbaltalkshow Rondo van Ziggo Sport.

"Hij koos echt vanwege de trainer voor Twente. Die band heeft zich voortgezet tijdens die periode. Op een gegeven moment stond Schreuder echt onder druk van de supporters en werd hij weleens uitgejouwd na een wedstrijd. Hakim nam het steeds openlijk voor Schreuder op", aldus Mulder, die zelf ook een tijdje lid was van de technische staf van FC Twente toen Ziyech en Schreuder in Enschede actief waren.

"Hij ging zelfs na de wedstrijd niet meer het publiek bedanken, omdat hij vond dat het niet kon wat de supporters deden richting de coach. Dat is tekenend voor hoe goed die twee met elkaar kunnen", besluit de oud-spits van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties