FC Twente Nieuws

Dit vonden ze bij FC Twente van het strafschopmoment tegen sc Cambuur

Dit vonden ze bij FC Twente van het strafschopmoment tegen sc Cambuur

Het was veruit het meest besproken moment in de wedstrijd tussen FC Twente en sc Cambuur. In de blessuretijd kregen de Tukkers namelijk een penalty na een handsbal van Doke Schmidt. Hoewel het zowel dichtbij, als onbewust was, legde scheidsrechter Jochem Kamphuis de bal op de stip.

Van Wolfswinkel mocht de penalty vervolgens benutten.“Ja, het was zeker hands. Het is altijd discussie hoe ver de arm van het lichaam af is. Maar ik heb het net nog even teruggekeken en de bal gaat richting de goal, daar zijn de regels voor. Het is niet aan mij om daarin te beslissen, maar mijn eerste ingeving was hands.”

Jans heeft een dubbel gevoel bij e penalty. “Volgens de regels wel. Ik vind als voetballiefhebber dat wanneer het van zo dichtbij aangeschoten wordt en je hem niet bewust raakt, het niet hoeft. Hij heeft zijn hand wel iets naast het lichaam, maar van mij mogen ze die regel veranderen, maar wel na vandaag.” Ook Vlap kan zich vinden in het gevoel van de Friezen.

“Als wij hem tegen hadden gekregen dan had ik er niet zo rustig bij gestaan. Volgens de regels is een bal op de arm buiten het lijf een penalty. En als dat de regel is, dan moeten ze dat nu ook doen. Anders geef je nu niet een penalty en de volgende keer wel weer. Dan krijg je ook weer discussie. Het beslist wel de wedstrijd, dus ik snap dat Cambuur daar gefrustreerd over is.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties