FC Twente Nieuws

Doelpuntenmaker Steijn: "Goeie goal, toch?"

Doelpuntenmaker Steijn: "Goeie goal, toch?"

Sem Steijn bezorgde FC Twente zondagmiddag de eerste drie punten van het seizoen. In de openingswedstrijd werd met 0-1 gewonnen van NEC in Nijmegen. Op aangeven van Brenet wipte de middenvelder in de 91e minuut de bal over doelman Branderhorst heen. Het is niet de eerste keer dat Steijn als invaller in de eredivisie een late goal maakt.

Ook in 2019 deed Steijn dit, toen hij op huurbasis voor VVV-Venlo speelde. Op bezoek bij sc Heerenveen scoorde hij in de 89e minuut de 2-2. "Die was ook lekker, ook in de laatste minuut", vertelt hij tegenover ESPN. "Maar deze is ook wel heerlijk, hoor. Ik heb twee goals in de eredivisie, allebei in de laatste minuut en allebei leveren ze punten op. Dat is wel heerlijk."

Hij omschrijft zijn goal. "Volgens mij krijg ik eerst de bal. Die geef ik aan Brenet. Hij stift hem eroverheen en ik loop door. Ik krijg hem mee en tik hem over de keeper. Goeie goal, toch? Het is een split second-beslissing dat ik hem eroverheen tik en niet er langs." Hij bekijkt de goal. "Het is echt een topbal van Joshua." Het doelpunt is in de video onder het artikel te bekijken.

De goal was mooi, maar de wedstrijd van Twentse kant was zeer matig. "Het was niet onze beste wedstrijd, zeker niet. Maar uiteindelijk kom je hier om te winnen. We hebben een druk programma. Dan is het heerlijk dat je deze wint", aldus de aanvallende middenvelder, die in de rust Michel Vlap verving.

Bij ESPN werd Steijn door zijn doelpunt uitgeroepen tot 'KPN Man of the Match'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties