FC Twente Nieuws

Doemscenario omtrent Jesus Corona dreigt werkelijkheid te worden

Doemscenario omtrent Jesus Corona dreigt werkelijkheid te worden

Het gerucht dat de laatste jaren iedere transferperiode opspeelde rond Jesús Manuel Corona komt aanstaande transferperiode zeer waarschijnlijk tot een einde. Alleen dan kan FC Twente nog een bedrag ontvangen voor de Mexicaan, maar of dat ook gaat gebeuren? Dit seizoen stond hij slechts vier keer in de basis bij FC Porto en lijkt transfervrij de deur uit te lopen.

In 2013 kwam ´Tecatito´ van het Mexicaanse CF Monterrey over naar Enschede voor een bedrag van drieënhalf miljoen euro. Zijn debuut tegen FC Groningen wist hij op te luisteren met een fraaie lobgoal. 51 wedstrijden en 13 goals later vertrok hij in 2015 richting FC Porto. De Portugezen betaalde 10,5 miljoen euro en de Tukkers hadden daarbij een doorverkooppercentage voor een toekomstige transfer afgesproken.

Afgelopen zomer leek het moment daar te zijn. De Mexicaan werd hevig gelinkt aan Sevilla FC en AC Milan, maar uiteindelijk bleef een deal uit. Dit was niet de eerste keer dat hij leek te vertrekken uit Portugal en de transfer op het laatste moment afketste.

Doorverkooppercentage

Veel supporters dachten dat FC Twente een doorverkooppercentage van 30 procent had bedongen, echter bleek dat allemaal wat gecompliceerder. De club uit Enschede heeft momenteel recht op 30 procent van 30 procent van de verkoopsom. Dit komt neer op negen procent van een toekomstige transfersom. De overige 21 procent gaat naar partijen waarmee afspraken zijn gemaakt toen FC Twente het water aan de lippen de stond.

Huidig seizoen

Dit seizoen gaat het de Mexicaan nog niet voor de wind. In de Liga NOS startte hij slecht twee wedstrijden en ook in de Champions League stond hij slechts twee keer in de basis. In die wedstrijden kwam hij niet tot scoren, wel gaf hij één assist. FC Porto lijkt weinig gebruik meer te maken en aan te sturen op een vertrek. Of dit een vroegtijdig vertrek is, is niet geheel duidelijk.

Geen jackpot

Voor FC Twente is het te hopen dat Jesús Manuel Corona de komende transferperiode verkocht wordt. Zelfs in dat geval zal het niet de jackpot worden. De vrees is dat Jesus Corona deze transferperiode uit gaan zingen om zo gebruik te maken van zijn transfervrije status komende zomer. Zodra een speler in de laatste zes maanden van zijn contract zit, mag de speler gaan onderhandelen met een andere club. Deze periode gaat in op 1 januari 2022.

FC Twente – RKC

Wint FC Twente en houdt Unnerstall de nul? Dan win je 2,75 keer je inleg bij BetCity. Registreer je via deze link en ontvang een FREE BET van 20 euro bij een storting van 20 euro.

Extra bonus: Geregistreerde en nieuwe spelers ontvangen dit weekend een FREE BET van 5 euro op de laatste F1 race van het seizoen. Pakt Max de wereldtitel of gaat Hamilton de boeken in als de GOAT? Maak je keuze hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties