Domper voor Hidde ter Avest in revanchewedstrijd

Vanmiddag speelde Oranje onder 19 de tweede poulewedstrijd van het Europees kampioenschap onder 19 jaar tegen de leeftijdsgenoten van Engeland. Het zou de revanchewedstrijd moeten worden omdat Oranje onder 17 twee jaar geleden de finale van het EK verloor van de Engelsen. Ondanks een goede start, Oranje onder 19 kwam al in de tiende minuut op voorsprong, moesten Hidde ter Avest en zijn ploeggenoten wederom hun meerdere erkennen in de Engelsen.

[google]In de 36e minuut scoorde voormalig Vitesse huurling Solanke de gelijkmaker, en in blessuretijd scoorde een andere voormalig Vitesse huurling Brown de winnende 2-1. Hij deed dit in de 92e minuut. Een flinke domper voor de manschappen van Aron Winter die de eerste wedstrijd tegen Kroatië met een 3-1 overwinning af wisten te sluiten.

Aanstaande maandag speelt Oranje onder 19 de beslissende wedstrijd tegen Frankrijk. De nummers één en twee gaan door naar de halve finales.