FC Twente Nieuws

DONE DEAL: Aanvaller Rots tekent eerste profcontract bij FC Twente

DONE DEAL: Aanvaller Rots tekent eerste profcontract bij FC Twente

FC Twente is tot een akkoord gekomen met jeugdspeler Daan Rots. De 18-jarige aanvaller heeft zijn eerste profcontract getekend en zal komend seizoen aansluiten bij de nieuwe selectie FC Twente Onder 21. "Het is mijn eerste contract en daar ben ik heel blij mee. Een heel mooie beloning", zo laat Rots weten op de clubwebsite. "Dit geeft natuurlijk voor mij een boost richting het nieuwe seizoen.”"

Rots is afkomstig uit Groenlo waar hij speelde voor SV Grol. Acht jaar geleden maakte hij de overstap naar de jeugdacademie van FC Twente. "Toen ik naar FC Twente kwam is het in de jeugd voor mij niet zonder slag of stoot verlopen. Ik heb er altijd keihard voor moeten werken, zeker in de C-jeugd toen ik het fysiek lastig had."

"Afgelopen seizoen heb ik mij goed kunnen laten zien in Onder 19 met doelpunten en assists en heb ik veel geleerd. Het was wel het jaar waarin ik voelde; ‘dit seizoen moet het gebeuren’. Ook met de eerste selectie heb ik mee mogen trainen en dan krijg je steeds sterker het gevoel dat je er nog meer voor moet gaan. Komend seizoen speel bij Onder 21 en hoop ik mij in de voorbereiding ook te kunnen laten zien bij het eerste elftal."


[google]

Manager Opleiding Rob Boudrie: "Het is Daan’s eerste contract, en dat is een verdiende beloning voor zijn harde werken. Het is altijd mooi om te zien dat een talentvolle speler zich vanaf het jongste jeugdteam zo ontwikkelt en uiteindelijk de hele Academie doorloopt. Dit contract is voor Daan ook een extra stimulans om zich te blijven ontwikkelen tot profvoetballer. Wij bieden hem de middelen om samen verder te groeien in zijn carrière."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties